לאחר שהשיקו תפריט חדש פרי השראתו של היסטוריון המזון, דר' אורי מאיר-צ'יזיק, הגיע הזמן לתפריט עסקיות חדש.
מטבח הבר קיימא הינו מטבח עם סיפור, סיפור מקומי וקהילתי.
בהשראתו של ד"ר אורי מאיר-צ׳יזיק נערך מחדש המטבח והוא מעורר לחיים את העלילה שהיא העשייה הקולינרית של הבר קיימא: אוכל בריא, פשוט, טוב ומקומי.
חומרי הגלם שלנו מגיעים ממגדלים ומבעלי מלאכה מקומיים המעודדים יצרנים, חקלאים וכלכלה מקומית.
הדגנים הם דגנים מלאים, הקמחים נטחנים באבן רחיים מגרעינים שלמים, הלחמים הם לחמי מחמצת והשמן הוא שמן-זית כתית מעולה.
הבישול במטבח שלנו צועד בדרך טבעית, משתנה בהתאם לעונות השנה וללא שימוש בחומרים משמרים או מתועשים. שאריות המזון (הקליפות ושאריות אחרות) עוברות מהמטבח לקומפוסט על הגג הירוק, ובכך משלימים את מחזור הטבע וחוזרים כחומרי דשן לגידולים חדשים.
הצוות החדש יצר קשרים עם ספקים חדשים שמספקים תוצרת חקלאית ישירה מהאדמה – לא עוד ספקי מזון וחברות הפצה, היום כל מה שנכנס לתפריט מבוסס אך ורק על מוצרים אורגניים ומקומיים, ללא אוכל מתועש וללא תהליכי שימור במטרה לאפשר תהליך ייצור מזון לא נגוע.
היום המסעדה מאפשרת לסועד לדעת מי ייצר כל רכיב במנה, איפה ואיך. (בקרוב מתכוונים להקדיש במסעדה קיר בו ייחשפו לעיני כל כל מרכיבי התפריט כולל צילומים ופרטים).
המחוייבות לתפריט שכזה היא גדולה שכן היא מבוססת על יבול משתנה שמחייב דינמיות ויצירתיות ופי כמה כשמדובר בתפריט טבעוני שמתחייב לא לכלול מוצרים מתועשים ולכן לא יכול להשתמש בסייטן, טופו, נתחי סויה וקמח לבן.
תפריט העסקיות החדש
לשולחן לפני שמזמינים
לימונדה/אשכוליות
סלטון ירוק, טחינה, סלסת עגבניות ולחם
קפה שחור/תה צמחים (בסוף)
45 ש"ח
פלטת ניגובים | לבנה קשיו, מסבחה דלעת וחומוס עדשים
ריפיל לפריט= 5 ש"ח
סביח מפורק | חציל על האש, תפו"א, חציל מוחמץ, סלט, טחינה, עמבה וחריף מותסס
כריך אבוקדו | לחם שאור מלא עם אבוקדו, צ'ילי, לימון כבוש, בצל סגול וירוקים
שקשוקה | עם לחם וטחינה שמית
מג'דרה | עם ירקות צלויים
נזיד | ירקות שורש חורפיים ואורז מלא ליד
*שליש גולדסטאר\כוס יין הבית בתוספת 10 ש"ח
העסקיות מוגשות בימים א - ה | 12:00-17:00
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.