דרישות הקהל ומזג האוויר סייעו להם להקדים את ייצור הגרניטה הסיציליאנית המשובחת שלהם לפני הזמן ויחד עם טעמי הגרניטה המסורתיים (לימון, שקדים, תותים, שוקולד) ניתן להתענג בימים אלה גם עם טעמי גרניטה גורמה חדשים שבניהם: קמפרי ובליני (אפרסק ויין לבן). סיסי ומרקו למדו את סודות ייצור הגרניטה המסורתית המקורית הסיציליאנית באוליברי בסיציליה בשנת 2013 מהמקומיים ששומרים על סודות המסורת משנת 1400 בקירוב. בעבר ייצור הגרניטה נעשה בחורף עם שלג אמתי ומיץ פירות וסוכר שגורדו לתוך שלג ועורבבו יחד עם סוכר בקערות שמוקפות אף הן בשלג ולאחר ייצורן נשמרו עד לאביב בסליקים מתחת לאדמה. כיום משקאות הגרניטה נמכרים כמשקאות מצננים בימות החום והשנה החליטו בעליArte- להתחיל את הייצור מוקדם מהצפוי ומשיקים טעמים חדשים שניתן לטעום כבר היום. ייצור הגרניטה מתחיל בשלב הפקת המיץ מחומרי הגלם הטבעיים (פירות /קפה/ שוקולד וכד') והפיכתם לעיסה אחידה עם סוכר פרוקטוז, מים וקירור הדרגתי עד לקבלת מרקם שלגי באמצעות מכונה.
על תהליך הפקת המיץ, כמויות הסוכר והמים ,הטמפרטורות והמהירות להפקת השלג של הגרניטה, כמובן שומרים בני הזוג בסוד כמוס! מרבית משקאות הגרניטה (כמו גם טעמי גלידה רבים) טבעוניים! ניתן ומומלץ לשלב מנת גלידה עם משקה גרינטה שמוגש עם קש וכפית יחד לשילוב מושלם של מרקמים טעמים וטמפרטורות. כל המוצרים ב- Arte - מיוצרים ללא גלוטן וניתן לרכוש גם גביעים ללא גלוטן שנשמרים בוואקום.
|
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.