header 2

יום חמישי, 3 במרץ 2016

טיפים לפורים


מדי שנה לקראת חג הפורים אנחנו נערכים בהתגייסות מלאה של ההורים להגשמת חלומותיהם של הילדים לתחפושת מקורית או פופולארית. ישנם כאלו שעושים הכנות מוקדמות הרבה לפני החג וישנם כאלו שברגע האחרון מאלתרים משהו ויוצאים לחגוג. עבור כולנו יש בחג הפורים קסם מיוחד, במהלכו כל אחד יכול לבחור להיות מישהו אחר, להתלבש ולהרגיש אחרת.

לרגל החג מעניקה ד"ר סוזי קגן, מטפלת זוגית ומשפחתית בכירה, בעלת מרכז לטיפול רגשי בילדים ומבוגרים, טיפים והמלצות להורים להתמודדות עם הילדים בחג הפורים:

  • ישנם ילדים שמחליטים הרבה זמן לפני החג על תחפושת מקורית הכרוכה בהכנות מיוחדות או בקניות יקרות. הם מדברים עליה, מתלהבים ועוסקים בנושא ימים ארוכים. זו יכולה להיות תחפושת הקשורה לנושא הרשתות החברתיות, או משהו מושקע שיבטיח מקום מכובד בתחרות על מקוריות. לעיתים קורה כי על אף ההתלהבות בבוקר הקובע של חג הפורים, הילד מקבל "רגליים קרות" ומאבד עניין. הוא מסרב ללבוש את התחפושת וההתלהבות שלו יורדת באופן חד. במקרה כזה אני ממליצה לא להתעקש ולוותר. אם הילד לא רוצה ללכת עם התחפושת לבית הספר, אז תלחצו עליו. תוכלו להציע כובע או אביזר פורימי על מנת שלא ירגיש שהוא לגמרי מחוץ לחגיגה אבל אל תלחצו.
  • בעולם התחפושות אפשר להבחין במאפיינים מגדריים המתבטאים בכך שלרוב נמצא בנות שרוצות להתחפש לנסיכות, מלכות ודמויות נשיות ובנים בוחרים להתחפש לדמויות עוצמתיות או לוחמניות. בחירת התחפושת על ידי הילד יכולה ללמד אותנו על תפיסתו או רצונו האישי של הילד. אולם, לא תמיד זה כך, ילדים רבים פשוט אוהבים להתחפש לדמויות מוכרות מהקולנוע או הטלוויזיה מכיוון שהם חשים תחושת הזדהות עם הדמות. אני ממליצה לכם לאפשר לילד להתחפש כרצונו. אם הילדה רוצה תחפושת של אלזה או של הנסיכה ליאה או אם הילד מבקש תחושת של באטמן, הרשו להם לחוות את ההנאה בחג.
  • מדי שנה, בחג הפורים נרשמת עליה בתקריות הבטיחות בהן ילדים נפגעים מתחפושות או אביזרים. לפני החג בדקו שהתחפושות שרכשתם בטוחות ושעברו בדיקה של מכון התקנים. אם בחרתם בתחפושת ביתית אל תשתמשו במוצרים דליקים כגון, נוצות, נייר וצמר גפן או בשרוכים וחוטים ארוכים שעלולים להיכרך סביב צוואר הילד. אסרו על הילדים להשתמש בכל הנפצים והאקדחים למיניהם הדומים לנשק אמיתי, שכן הם עלולים לפגוע בעצמם ובחבריהם. 
  • תינוקות וילדים קטנים נתקפים לעיתים בפחד כאשר הם רואים את עצמם לראשונה עם תחפושת ומתחילים לבכות. מומלץ שלא ללחוץ עליהם ללבוש את התחפושת שקנינו עבורם גם אם אנו ההורים, עלולים להתאכזב כי השקענו עבור הילד. ניתן לנסות למנוע את זה על ידי הכנה הדרגתית של הפעוט לקראת התחפושת הראשונה שלו ולהתיידד עם התחפושת מראש. הלבישו אותו בחלק מהתחפושת כמה ימים לפני והוסיפו את שאר החלקים כעבור יום או יומיים על מנת שיתרגל לקראת הגן למראה ולתחושה. השתדלו שהתחפושת תהיה נוחה, לא מסורבלת. במקרים מיוחדים בהם הפחד הוא גדול ואת חוששים שילדכם סובל אני ממליצה לאפשר לו להישאר בבית וליהנות מפעילות משפחתית. 
  • מנהג נהדר בחג הפורים הוא חלוקת משלוחי מנות אשר יכול להיות הזדמנות של ההורים להקנות לילדיהם את הערכים אחריות חברתית ונתינה, תוך בילוי משותף. הכינו עם ילדכם משלוחי מנות לשכנים או לחברים. שוחחו איתם וחשבו ביחד למי הם היו רוצים להעניק את משלוחי המנות. הציעו להם להכין משלוח מנות לזוג השכנים הקשישים, לשכן ערירי או למשפחה הזקוקה לעזרה ותנו להם לבחור.
  • בחלוף השנים בהם אנו הופכים להיות הורים אנו שוכחים שאת חג הפורים גם מבוגרים חוגגים. אנו מתרכזים בהנאה של הילדים ושוכחים ליהנות בעצמנו. נצלו את פורים לבילוי, השתטות והנאה, ניתן להסתפק גם בשרביט וכתר על הראש. בפורים תוכלו לפגוש חברים שאותם לא פגשתם מזמן ולחזק עימם את הקשרים. כמו כל בילוי אינטימי, רק של בני הזוג ללא הילדים, תוכלו לחזק את הקשר הזוגי ולצבור חוויות מסעירות שהן רק שלכם. במידה ולא מתאפשר לכם לצאת לבילוי במהלך ימי החג, לבשו אביזר פורימי כגון אף של ליצן או חצאית הוואי והביאו את חג הפורים אליכם לעבודה. זה לבדו יעשה את האווירה במקום העבודה יותר שמחה, משעשעת ונינוחה, כיאה לימי הפורים.
  • השנה חופשת הילדים של חג פורים הינה ארוכה בגלל סוף השבוע. בחורף זה, בורכנו בגשמים רבים והטבע ססגוני צבעוני ומגוון. סגרו מחשבים, טלוויזיה וטלפונים סלולריים, הכינו כריכים ומטעמים וצאו כמשפחה אל הטבע והנופים. בלו ביחד בפיקניק קצר או בסופשבוע ארוך. מחופשים או לא, התלכדו לזמן משפחה והכירו את הארץ עם הילדים בתקופה היפה ביותר בשנה. 
  • למתבגר שלכם יש כבר רישיון נהיגה והוא רוצה את הרכב לצורך בילוי בחג הפורים ? גם אם אתם סומכים עליו שלא ישתה לפני שהוא נוהג וודאו איתו כי הוא מבין היטב את חשיבותו של הנהג תורן, שאינו שותה אלכוהול ודואג שהוא וחבריו יחזרו בבטחה ובשלום לביתם. או הציעו לו להזמין מונית שתיקח אותו ואת חבריו לבילוי ובחזרה, כך גם הוא יוכל ליהנות וגם ימנעו סיכונים מיותרים. אם יש בידכם את היכולת הכלכלית, הציעו לילדכם לשלם עבור המונית. לעיתים, הם מעדיפים לקחת את הרכב של ההורים ולא לשלם על המונית מכיוון שכך אינם מרגישים שהכסף יוצא מכיסם.

קוראים המעוניינים להתעדכן בטיפים משפחתיים מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק של ד"ר סוזי קגן הנמצא בלינק הבא:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.