header 2

יום שני, 9 במאי 2016

גריל עצמאות 68

פילה דג עם עולש בר ויוגורט על הפלנצ'ה
מתכון ל-6 אנשים
 
החומרים הדרושים להכנת פילה דג:
 
ק"ג וחצי פילה דג (דג ים לבן) לוקוס, בר ים, אינטיאס, מוסר ים או פלמוד טרי
מלח גס
פלפל שחור גרוס דק
שמן זית חצי כפית
 
טיפ
למנגליסטים ותיקים, המבקשים להפתיע עם דג בגריל עסיסי ושאינו נדבק למנגל אני מציע לשים במנגל במקום הרשת, פלטה יציקה כבדה, "פלנצ'ה", לפזר מעט מלח גס על פני כל הפלנצ'ה ולטפטף מעט שמן זית.
 
אופן ההכנה
כשהשמן מתחיל לעשן (ממש בהתחלה) יש לשים את הפילטים כשצד העור כלפי הפלנצ'ה ולהשאיר ללא הפיכה עד שהשוליים של הדג מלבינים כדי שני שליש מגובהו. להוסיף מעט מלח על הדג ולפלפל קלות להשאיר כ-2 דקות נוספות אחרי הפיכה ולהגיש ולהגיש עם עולש בר ויוגורט.
 
החומרים דרושים לעולש בר:
חצי ק"ג עולש בר חתוך
חצי ק"ג בצל יבש חתוך לרבעים ופרוס לפרוסות דקות
חצי כוס שמן זית
2 פרוסות פלפל חריף ירוק
לימון סחוט טרי
מלח
 
אופן ההכנה
לטגן את הבצל עם פלפל חריף בשמן עד הזהבה במקביל להעמיד סיר מים ולהרתיח עם כפית שטוחה של מלח. כשרותח להוסיף את העולש הקצוץ לכ-7 דקות, לסנן ולהוסיף לבצל ושמן הזית לערבב ולהוסיף לימון ומלח בהדרגה תוך טעימה.
להניח בצלחת את הדג ולצידו עולש בר וכף גדושה ביוגורט ובתאבון !
רצוי להגיש לצד הדג מג'דרה להשלמת המנה.
 
 
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.