header 2

יום ראשון, 26 בספטמבר 2021

אוגווינד מדווחת על השלמת הקמתה של מערכת AirBattery ועל הפעלתה המוצלחת בקיבוץ יהל

 

המערכת הופעלה במחזור טעינה ופריקה מלא והיא מייצרת חשמל

 

 

 

 

לדברי ד״ר אור יוגב מנכ״ל ומייסד החברה: ״זו הפעם הראשונה שמערכת ה- AirBattery בקיבוץ יהל נבדקת מקצה לקצה מאז הקמתה ומופעלת בהצלחה במחזור טעינה ופריקה מלא עד לייצור חשמל.  הבדיקה הציגה תוצאות מצוינות תוך עמידה בציפיותינו עבור שלב זה.״

 

"הפעלתה המוצלחת של המערכת ביהל מהווה צעד חשוב לקראת יציאתה של המערכת לשוק העולמי."

 

לינק לסרטון המתאר את פרוייקט יהל:

 

https://www.youtube.com/watch?v=nbUN2j5HeYs

 

 

ישראל, יקום, 23 לספטמבר 2021 - (ת״א:אוגנ)  חברת אוגווינד מודיעה היום כי השלימה את עבודות הקמת מערכת ה- AirBattery וביצעה הרצה מוצלחת של כלל רכיביה לקראת הפעלתה המלאה.

 

הפעלה מוצלחת זו הינה בהמשך לסיום עבודות ההקמה של מערכת ה-AirBattery בקיבוץ יהל שבערבה, מערכת שהינה בעלת יכולת אגירה של כ-1,000 קוט"ש.

 

עוד מעדכנת החברה כי במסגרת בדיקות ההרצה הופעלו כלל רכיבי המערכת בצורה מוצלחת ובוצעו מספר מחזורי טעינה ופריקה של המערכת, שכללו ייצור חשמל.

 

טעינת המערכת מתבצעת על ידי שימוש במשאבות מים הדוחסות את האוויר במכלי האגירה התת-קרקעיים, שפותחו על ידי החברה (Air X). פריקת האויר הדחוס מתבצעת אל תוך טורבינות מים המייצרות חשמל.


כחלק מתהליכי ההרצה הנ"ל נערכות בדיקות מקיפות לתהליך הפריקה של המערכת, לרבות בשילוב עם תהליך הטעינה לאורך מספר מחזורי שימוש וזאת בהמשך לבדיקות שנערכו לרכיבי תהליך הטעינה כשהתוצאות שנתקבלו עד כה תואמות את ציפיות החברה לבדיקות בשלב זה.


להערכת החברה, שלב ההרצה לקראת הפעלתה המלאה של המערכת צפוי להסתיים עד סוף השנה.


המערכת הוקמה במסגרת הסכם שיתוף פעולה בין החברה לאגודה שיתופית מקיבוץ יהל ושותפות בין הקיבוץ לבין קבוצת דוראל כשלאחר הפעלתה המלאה בכוונת הצדדים לחבר את המערכת לצורך אספקת חשמל לצריכה עצמית (מאחורי המונה) עבור מספר צרכני קצה שבגבולות הקיבוץ.


עוד הוסיף ד״ר יוגב, ״זו הפעם הראשונה מאז הוכחת ההיתכנות ביקום שנבדקת מערכת AirBattery בקנה מידה מסחרי של 1 מגה וואט שעה בהצלחה מרובה. מדובר באבן דרך משמעותית ואסטרטגית עבור אוגווינד בהוכחת ההיתכנות הטכנולוגית לקראת בניית פרויקטים מסחריים בהספקים גבוהים בעתיד.״


״מערכת ה- AirBattery של אוגווינד הינה מערכת האגירה הראשונה מסוגה בעולם המושתתת על אויר ומים כחומרי גלם, בתצורת מערכת סגורה ומודולארית, העושה שימוש במשאבות ובטורבינות לצרכי אגירת וייצור אנרגיה בנצילות מערכתית גבוהה. המערכת שפיתחנו ממוצבת לתת מענה מיטבי למפת הדרכים של שוק האנרגיה המתחדשת, ולאפשר אגירת אנרגיה באופן בטוח, יעיל וכלכלי, בנפחים שונים ולפרקי זמן ממושכים במגוון של יישומים, על מנת לאפשר הטמעה נרחבת של מערכות ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת ברחבי העולם.״


״מערכת ה- AirBattery של אוגווינד הינה מערכת ראשונה מסוגה המחדשת את עצמה באמצעות הזרמת מים מחזורית בין מיכלי דחיסת האוויר כחלק מתהליך הטעינה והפריקה, ועל כן מתאימה לעבוד גם בתנאי אקלים קיצוניים כגון מדבריות ואזורים חמים במיוחד, בהם לא רצוי ולעיתים אף לא ניתן להשתמש בסוללות ליתיום, מפאת רגישותן לחום.״


״כפי שרואים בסרטון המצורף המתעד את פרויקט יהל, החתימה הקרקעית של המערכת היא מינימלית וכוללת מספר רכיבים מועטים, כאשר רוב נפח המערכת נמצא מוטמע מתחת לפני הקרקע.

 

יכולת הגדלת הנפח והספק האגירה מתאפשרת על ידי הוספת מיכלים תת קרקעיים וללא הוספה של רכיבים עילאיים שיעמיסו על פני הקרקע, ובכך למעשה חוסכת המערכת שטח יקר ומאפשרת דו-שימוש בקרקע לצרכים תעשייתיים, חקלאיים, או לשילוב במתקני ייצור סולאריים ואחרים.״


״ארכיטקטורת מערכת ה-AirBattery תומכת בדרישות ה- ESG (Environment, Social, Governance) הנהוגות בעולם, מעצם היותה מושתתת על חומרי גלם נפוצים, נקיים, בטוחים וזמינים שאינם דורשים כרייה של מתכות או מחצבים נדירים. המערכת משתמשת באוויר, מים, וקרקע לצורך אגירה וייצור אנרגיה ונשענת על כוח עבודה וחומרי גלם מקומיים באיזורי ההתקנה, ובכך תורמת לכלכלות מקומיות ביצירת מקומות עבודה והזנת שרשראות האספקה המקומיות.״ 

 

 

 

 

אודות אוגווינד:

אגווינד הוקמה בנובמבר 2012 על ידי יוגב אור. החברה מתמחה בפיתוח והטמעת טכנולוגיית אגירה אוויר דחוס למטרת התייעלות אנרגטית (AirSmart) ולמטרת אגירת אנרגיה לטובת משק החשמל ובין היתר ממקורות ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות כגון PV או רוח הכוללים בתוכם את מערכת האגירה שפיתחה אוגווינד (AirBattery).

אוגווינד פועלת בשתי חזיתות: שוק אגירת האנרגיה ושוק מדחסי האוויר. בשניהם היא פועלת באמצעות טכנולוגיה של מערכת דחיסת אוויר תת קרקעית, המאפשרת חיסכון של עד 40% בצריכת האנרגיה הדרושה לדחיסת האוויר בלחץ גבוה. בין לקוחות החברה ניתן למצוא את פפסיקו העולמית,תנובה, שטראוס,ישקר, יטבתה, Rapac, תעשייה אווירית, נשר מפעלי מלט, תעשיות פלסטיק, NILIT, כתר פלסטיק, אלידן פלסטיקה, וקבוצת שלם פאקג'ינג.

 

 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.