header 2

יום רביעי, 26 במאי 2021

אקופיה מפרסמת את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2021

 

ההכנסות ברבעון הראשון של 2021 גדלו ל-3.6 מיליון דולר לעומת 431 אלף דולר ברבעון המקביל  2020

 

 

• החברה סיימה את הרבעון הראשון של  2021 בקיטון משמעותי בהפסד - 1.1 מיליון דולר הפסד לעומת הפסד של 2 מיליון דולר ברבעון המקביל

 

• אקופיה ייצרה תזרים מזומים חיובי של 1.9 מיליון דולר לעומת תזרים שלילי של 3 מיליון דולר ברבעון המקביל

 


לדברי ז׳אן סממה, מנכ״ל אקופיה:  ״החברה ממשיכה להתמקד בחיזוק היתרון התחרותי שלה ולהגדיל את בסיס הלקוחות הגלובלי ואת שותפיה האסטרטגיים. עיקר מאמצי החברה כיום ממוקדים בהרחבת מערך המכירות הגלובאלי, פתיחת שווקים חדשים וחיזוק צוות הפיתוח של החברה להמשך פיתוח יכולות שיש בהם כדי להעמיק את היתרון התחרותי הטכנולוגי של החברה. מתחילת השנה, חתמה אקופיה על שתי עסקאות חדשות עם שתי חברות אנרגיה בינלאומיות, וכיום לאקופיה שיתופי פעולה עם כ – 9 מתוך 20 חברות האנרגיה המתחדשת המובילות בעולם. מדובר במערכות יחסים ארוכות טווח עם חברות tier 1 דוגמת EDF Engie SoftBank , AES ,First Solar, Azure Power ואחרות.

 

החברה עושה כל העת להרחבת היצע המוצרים ללקוחתיה במטרה להעמיק את החיבור והקשר איתם. יכולתה של החברה להמשיך ולהרחיב את בסיס לקוחותיה ממחישה את מובילות השוק של אקופיה ומחדדת כי השילוב של הניסיון הרב שצברה החברה והאמינות המוכחת של מוצריה לאורך זמן - ממצבים אותה כשחקנית המובילה בעולם לניקוי רובוטי של לוחות סולאריים בשדות של ספקיות האנרגיה המובילות.

 

לפני כחודש אקופיה חתמה על הסכם באמירויות, אזור חדש עם פוטנציאל צמיחה משמעותי עבורינו. תחת הסכם זה, הרובוטים של אקופיה ימכרו במודל ליסינג לפיו בעלת האתר תפרוס את התשלום על המוצר על פני 25 שנה ותשלם עבור האחזקה והתפעול של הרובוטים באתר, למשך תקופה מקבילה. קודם להודעה זו, הודיעה החברה על סיום התקנה באתר בארצות הברית של ענקית האנרגיה האמריקאית, AES, אשר בבעלותה אתרים סולארים רבים בארה"ב ובעולם. בשדה של חברת  AES, הותקן רובוט ה-T4, המיועד לניקוי לוחות סולאריים במתקנים עוקבים מסוג Single Axis Trackers  (SAT). כמו כן, מתקינה אקופיה את מערכותיה בפרויקט נוסף של חברת AES בצ׳ילה.

 

לאחר שהקימה את בסיס מערך המכירות הגלובאלי שלה במדריד, ספרד, המשיכה אקופיה בחודשים האחרונים את פעילות ההתרחבות הגיאוגרפית ליבשות ומדינות חדשות, ביניהן צ'ילה והמזרח התיכון תוך בניית צוותי מכירות מקומיים. בתוך כך פועלת החברה להרחיב את פעילות המכירות גם בדרום אירופה ובצפון אפריקה.

 

החל מסוף שנת 2020, ועד למועד הדו״ח אקופיה הרחיבה את מצבת כח האדם ב-16 עובדים חדשים מתוכם  10 במחלקת הפיתוח כולל 3 מהנדסי אוטומציה (כולל ראש צוות אוטומציה), מהנדס אלקטרוניקה ומנהל צוות הנדסת מכונות. כולם בוגרי מוסדות ההשכלה הטובים בתחום ההנדסה בעלי ניסיון משותף של עשרות שנים.


בחודש מרץ הצטרף לצוות ההנהלה של אקופיה, מר דדי (דוד) גור כסמנכ"ל המוצרים של החברה. דדי הוא מומחה עולמי בתחום הרובוטיקה, בעל נסיון של למעלה מעשרים שנה בהן שימש בתפקידי מפתח שונים בחברת רובוטיקה עולמית המייצרת מוצרים לשוק הפרטי. דדי הוביל פיתוח מוצרים, תהליכי בקרת איכות מורכבים, פיתוח של מערך ה- DATA והטמעה של רכיבי AI וIoT-  במערכות הרובוטיות. בנוסף, עבד דדי מספר שנים בחברת מוטורולה העולמית.
באקופיה, דדי אמון על אפיון ופיתוח מוצריה החדשים של החברה לרבות רובוטים חדשניים, תוך העמקת יכולות המוצרים בתחום הניטור והאנליזה של המערכות עצמן עם דגש על אפיון מוצרי ה- DATA  של החברה שמטרתם לטייב את הביצועים באתרים הסולאריים בהן מערכות החברה מותקנות.

 

בעקבות ההתפרצות המחודשת והחמורה של וירוס הקורונה בהודו אשר הביא לחידוש המגבלות והסגרים שהוטלו על האוכלוסייה בערים הגדולות, הושפעה פעילות החברה בתת היבשת מפאת הדחייה בהשלמת ההקמה של מתקנים פוטו-וולטאיים במדינה. התפרצות המגפה והעיכוב בהקמות עלול להשפיע על יכולתה של החברה לבצע את התקנת המערכות הרובוטיות באתרי הלקוח בעיתויים שצפתה החברה. על אף האמור, במהלך הרבעון הרביעי לשנת 2020 והרבעון הראשון לשנת 2021, החברה הצליחה להשלים מספר התקנות אשר הוזמנו במהלך שנת 2020 והתקנתן נדחתה בשל משבר הקורונה. חשוב לנו להדגיש כי תפעולן של המערכות שכבר הותקנו על ידי החברה בהודו, כמו גם הכנסות הנובעות משירותים אלו לא הושפעו מהמשבר.״

 

אודות אקופיה:

אקופיה סיינטיפיק (TASE:ECPA), מובילה עולמית ברובוטיקה למתקנים סולאריים גדולים, הוקמה בשנת 2013 על-ידי היזמים ערן ומשה מלר, החברה החלה להיסחר בבורסת תל אביב בדצמבר 2020 וגייסה סכום של 82.5 מיליון דולר (לפני הכסף).

אקופיה עוסקת, בפיתוח, מכירה ותחזוקה של מערכות רובוטיות לניקוי מתקנים סולאריים תשתיתיים הממוקמים באזורים צחיחים. בנוסף, החברה הינה בעלת קניין רוחני משמעותי עם מעל ל-50 פטנטים מאושרים בכיסוי עולמי.
מערך הרובוטים של אקופיה מנקה כ-10,000,000 פאנלים סולאריים מדי לילה ללא מים ובצורה אוטומטית לחלוטין, ועד כה ניקה למעלה מ-3 מיליארד פאנלים סולארים.


לאקופיה 16.6 ג׳יגה-וואט הסכמי מסגרת חתומים, המהווים פוטנציאל הקמה בארבעת השנים הקרובות. החברה פעילה כיום בארבע יבשות, ולקוחותיה הינם שחקני האנרגיה המובילים בעולם כאשר ההתקשרות עמם היא לתקופה של 25 שנים.
מנכ"ל החברה, מר ז'אן סממה, כיהן בתפקידו האחרון כמנכ"ל שיכון ובינוי אנרגיה וחבר הנהלת שיכון ובינוי. הנהלת החברה יושבת במשרדים הראשיים בישראל, והיא מעסיקה כ-155 עובדים בארץ, במדריד ובניו דלהי.


אקופיה פועלת בשוק האנרגיות המתחדשות, הגדל בקצב מהיר ודו ספרתי משנה לשנה, שוק שמתודלק על ידי יעדים מדיניים ושלוקחות בו חלק יצרניות החשמל המובילות בעולם כמו גם חברות האנרגיה המובילות מתחום הדלקים והפחם, כגון BP, Shell, Total, שעושות את המעבר לאנרגיות מתחדשות, לרבות PV.


בשנים האחרונות נבנים בעולם אתרי ענק, המשתרעים על פני עשרות קילומטר רבועים, עם מיליוני לוחות סולאריים הדורשים ניקוי רציף. רבים מהם מוקמים במדבריות על מנת ליהנות מרמת קרינה גבוהה, לצד עלויות קרקע נמוכות. באתרים אלו קיים קושי רב להתמודד עם רמות האיבוק שעל הלוחות הסולאריים ובשינוע כוח האדם וכמויות המים הדרושות לטובת ניקוי ידני של הלוחות. בהיעדר ניקוי, הירידה ברמת ייצור החשמל עלולה להגיע לעשרות אחוזים. 
אוטומציה ורובוטיקה הפכו להכרח על מנת לשמר רמות ייצור חשמל גבוהות באותם מתקני אנרגיה בהיקף תשתיתי. ניקוי אפקטיבי ללא מים הפך לאלמנט משמעותי לשיפור הכלכליות של פרויקטים גדולים באזורים יבשים.


המערך הרובוטי מבוסס הענן והשימוש בעיבוד מידע מתקדם מאפשרים ייצור חשמל סולארי בצורה מיטבית ורציפה לאורך כל השנה, ובו בזמן מזעור עלויות תפעול ותחזוקה אודות לחיבור לפלטפורמת הענן של החברה (Ecoppia AI), אשר אוגרת ומעבדת נתונים ומידע אודות פעילות המערכות הרובוטיות ומאפשרת שליטה ובקרה מרחוק על פעולות הניקוי של הרובוטים.
בנוסף, החברה מעניקה ללקוחותיה שירותי תחזוקה ותמיכה טכנית שוטפים וארוכי טווח למוצריה במטרה לאפשר ניצול מרבי של פוטנציאל תפוקת האנרגיה של הלוחות הסולאריים.


המוצר הראשון שפיתחה החברה בשנת 2013 הוא מערכת רובוטית E4.
פעולת הניקוי של הרובוטים מתבצעת תוך שימוש בכוח הכבידה כדי להעביר חלקיקי אבק כלפי מטה ומחוצה ללוחות. במהלך פעולת הניקוי הרובוטים נעים מעלה מטה תוך שימוש במסגרת אלומיניום קשיחה ובאמצעות גלגלים מצופים בחומר המאפשר תנועה חלקה (גם בין הלוחות, ללא מרווחים) וללא עומס על פני לוחות סולאריים. מרבית ההתקנות הקיימות של מערכות החברה הן מסוג E4.


מוצר נוסף אותו משווקת החברה הוא מערכת רובוטית T4, הרובוטים המיועדים לניקוי לוחות סולאריים במתקנים עוקבים מסוג Single Axis Trackers) SAT). רובוט ה-T4 מנקה את שורת הלוחות הסולאריים באמצעות סיבוב של פיסות בד רכות מסוג מיקרו-פייבר, ויצירת זרמי אוויר מבוקרים בכדי לדחוף את חלקיקי האבק החוצה מהלוחות הסולאריים. פעולת הניווט של הרובוט מתבצעת באמצעות שימוש בחיישנים ורכיבים טכנולוגיים נוספים, המאפשרים לרובוט לזהות את גבולות הלוחות הסולאריים, תוך תזוזה בין מרווחי הלוחות וניווט בצורה אופטימאלית ויעילה לניקוים, ובכך הופך את ניקוי הלוחות לאוטונומי לחלוטין ולא מצריך כוח עבודה או מפעילים.
שתי המערכות נמצאו כאמינות ובטוחות ללוחות הסולאריים, וככאלה שלא יוצרות פגיעה או נזק ללוחות גם אחרי עשרות שנים של ניקוי.


הפתרונות הייחודים שפיתחה החברה, מוזילים משמעותית את עלויות הניקוי והתחזוקה של השדה, ובכך מקצרים דרמטית את פרקי הזמן להחזרת ההשקעה,  תוך שמירה רציפה על יעילות הפאנלים. לחברה שיתופי פעולה משמעותיים עם חברות ענק בתחום האנרגיה המתחדשת כדוגמת  EDF, Engie, Fortum, AES, Brookfield, Actis, SoftBank, Azure Power, Renew Power ואחרות.  היקף פריסת מערכותיה של החברה בעולם, כמו גם הניסיון המוכח שנרכש בשבע שנות פעילותה, ממצבים אותה כשחקן המוביל בעולם בתחום הניקוי הרובוטי היבש של לוחות סולאריים במתקנים תשתיתיים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.