header 2

יום ראשון, 13 במרץ 2016

אומנות הגלידה משיקה טעמי גרניטה גורמה ומחזירה את הקיץ לפני השעון

סיסי ומרקו בני הזוג, בעלי הגלידרייה האיטלקית המשובחת במדרחוב נחלת בנימין בתל אביב, מחזירים מוקדם מהצפוי את טעמי הגרניטה הסיציליאנית המסורתיים ומשיקים בימים אלה טעמי גורמה חדשים!

Arte- אמנות הגלידה הנו בית לאומנות ולגלידה אמתית שתהליך ייצורה בצורה טבעית הנו אומנות איטלקית עתיקה ומפוארת.
במקביל לתהליכי ייצור טעמי הגלידה הטבעית הייחודיים בגלידריה שקדו בני הזוג במקביל גם על תהליך הפקת גרניטה אמתית איכותית ומשובחת בטעמים מסורתיים וכן טעמים יצירתיים ששילבו בעצמם.
 

דרישות הקהל ומזג האוויר סייעו להם להקדים את ייצור הגרניטה הסיציליאנית המשובחת שלהם לפני הזמן ויחד עם טעמי הגרניטה המסורתיים (לימון, שקדים, תותים, שוקולד) ניתן להתענג בימים אלה גם עם טעמי גרניטה גורמה חדשים שבניהם: קמפרי ובליני (אפרסק ויין לבן).
 
סיסי ומרקו למדו את סודות ייצור הגרניטה המסורתית המקורית הסיציליאנית באוליברי בסיציליה בשנת 2013 מהמקומיים ששומרים על סודות המסורת משנת 1400 בקירוב.
 
בעבר ייצור הגרניטה נעשה בחורף עם שלג אמתי ומיץ פירות וסוכר שגורדו לתוך שלג ועורבבו יחד עם סוכר בקערות שמוקפות אף הן בשלג ולאחר ייצורן נשמרו עד לאביב בסליקים מתחת לאדמה.
 
כיום משקאות הגרניטה נמכרים כמשקאות מצננים בימות החום והשנה החליטו בעליArte- להתחיל את הייצור מוקדם מהצפוי ומשיקים טעמים חדשים שניתן לטעום כבר היום.
 
ייצור הגרניטה מתחיל בשלב הפקת המיץ מחומרי הגלם הטבעיים (פירות /קפה/ שוקולד וכד') והפיכתם לעיסה אחידה עם סוכר פרוקטוז, מים וקירור הדרגתי עד לקבלת מרקם שלגי באמצעות מכונה.

על תהליך הפקת המיץ, כמויות הסוכר והמים ,הטמפרטורות והמהירות להפקת השלג של הגרניטה, כמובן שומרים בני הזוג בסוד כמוס!
מרבית משקאות הגרניטה (כמו גם טעמי גלידה רבים) טבעוניים!
ניתן ומומלץ לשלב מנת גלידה עם משקה גרינטה שמוגש עם קש וכפית יחד לשילוב מושלם של מרקמים טעמים וטמפרטורות.
כל המוצרים ב- Arte - מיוצרים ללא גלוטן וניתן לרכוש גם גביעים ללא גלוטן שנשמרים בוואקום.

הגלידריה פתוחה בכל יום א-ש,  בין השעות: 11:00-23:00
  • בימי חמישי  בשעה 20:00 מתקיימת ב Arte--  הופעה חיה של להקת Arte Jazz Ensemble באווירה ייחודית.   ללא תשלום !
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.