header 2

יום חמישי, 1 ביוני 2017

תגובת האגודה למלחמה בסרטן לנתוני דוח שר הבריאות על העישון MF

תגובה לנתוני דוח שר הבריאות על העישון:

"הנתונים מדאיגים מאד. זהו תמרור אזהרה לממשלת ישראל, וודאי כשמדובר בדיני נפשות", אומרת מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן.
"קיימות דרכים מוכחות ויעילות למיגור נגע העישון הממכר והממית, ובראשן העלאת מיסים והגבלת פרסום ושיווק. זוהי מדיניות שכבר הייתה צריכה להיות מיושמת בישראל, בוודאי לאחר שעברה החלטת ממשלה לצמצום נזקי העישון ב-2011 ולאחר שישראל חתמה על האמנה הבינלאומית ב-2003".
"מדינת ישראל הובילה בעבר בחקיקה בנושא העישון, ועכשיו אנחנו הרחק מאחור. לאחר עשורים של ירידה בשיעורי העישון, כשהמטרה היא לרדת לשיעורים חד ספרתיים ולחיים ללא עישון, חזרנו ללמעלה מ-20% מעשנים.
עוד לא מאוחר. זה הזמן להעביר חוקים ותקנות וליישם אסטרטגיות שהוכחו כיעילות, בניו-יורק, בקליפורניה ומדינות מתקדמות רבות נוספות.

8000 איש מתים בישראל מדי שנה מנזקי ההרגל הממכר והממית. כל צעיר שלא מתחיל לעשן, כל מעשן שמפסיק – הוא הישג. מדובר בהצלת חיים".  

31.5 היום הבינלאומי ללא עישון
666 ישראלים מתים בכל חודש מנזקי הטבק
בכל 66 דקות מת אדם
האגודה למלחמה בסרטן: ישראל במקום ה-28 ביחס ל-35 מדינות באירופה
ביישום מדיניות ממשלתית לצמצום נגע העישון. הציון: 43.5 מתוך 100
מחקר חדש: כל החמרה במדיניות לצמצום העישון יכולה להביא לירידה של כ-1.5% בשיעורי העישון
היום הבינלאומי ללא עישון מצוין ברחבי העולם ב-31.5 במטרה להעלות על סדר היום העולמי את המאבק בטבק, את היקף נזקיו ולשלב כוחות למען עתידנו. השנה מיקד ארגון הבריאות העולמי את המאבק בטבק לנושא האיום על פיתוח בר קיימא.
האגודה למלחמה בסרטן פועלת במהלך כל השנה למניעת תמותה ותחלואה ממחלות סרטן הנגרמות מטבק, ויוצאת לקראת היום הבינלאומי במיזמים ייעודיים:
·  האגודה למלחמה בסרטן, בשיתוף גורמי מקצוע במשרד הבריאות, דירגו את ישראל במדד האירופי ליישום מדיניות לצמצום נגע העישון. התוצאה: ישראל נמצאת בשליש התחתון של הדירוג, במקום ה-28 ביחס ל-35 מדינות.
בכינוס הקהילה האירופית למניעה ואבחון מוקדם של סרטן (ECL) שהתקיים לאחרונה בנושא "טבק או בריאות", פורסם דו"ח מצב המדרג את מדינות אירופה, על פי מידת יישום המלצות אמנת המסגרת של ארגון הבריאות הבינלאומי לפיקוח על הטבק. עורכי הדו"ח אספו נתונים ממדינות אירופה בלבד כך שנתונים מישראל לא נכללו בדו"ח זה.
ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן, החברה ב-ECL, ובשיתוף אנשי המקצוע במשרד הבריאות, נבדק המצב בישראל. זאת על מנת לקבל תמונת מצב עדכנית על יישום מדיניות המלחמה בטבק, ביחס למדינות אירופה. המדד בחן בסולם של 1 עד 100, את מידת היישום לגבי 6 אסטרטגיות מרכזיות שהוכחו כיעילות במלחמה בטבק: מיסוי, עישון במקומות ציבוריים, הוצאה על קמפיינים, איסור על פרסום ושיווק, אזהרות בריאותיות ושירותי גמילה. מבחינת יישום האמנה בישראל, ישראל קיבלה את הציון 43.5 מתוך 100. אם הייתה נכללת בדוח, ישראל היתה ממוקמת בשליש התחתון של המדינות האירופית, במקום ה-28.
"יש דרכים מוכחות למיגור נגע העישון הממכר והממית, ובראשן העלאת מיסים והגבלת פרסום ושיווק" אומרת מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. "מדינת ישראל היתה מהמובילות בחקיקה בנושא העישון, ועכשיו אנחנו הרחק מאחור. זה הזמן ליישום דחוף של ההתחייבויות שמדינת ישראל חתמה עליהן. מדובר בפיקוח נפש".
מחקר שפורסם לאחרונה ב-Lancet בדק האם תקנות להפחתת השימוש בטבק של ארגון הבריאות העולמי מסייעות לצמצם את תופעת העישון ב-126 מדינות. מעיבודים סטטיסטיים של הנתונים עולה כי ככל שהטעמת המדיניות הייתה מחמירה יותר, במיוחד בסעיפים כגון מיסוי גבוה יותר על סיגריות, אזהרות בולטות ואיסור על פרסום סיגריות בכל צורה, כך נצפתה ירידה בהיקף העישון. על כל החמרה נוספת באחד מסעיפי המדיניות, נצפתה בממוצע ירידה של 1.57% בהיקף העישון.  מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן: "זוהי הוכחה נוספת לחשיבות הטמעת מדיניות לצמצום העישון. כל אדם נוסף שמפסיק לעשן, כל צעיר שלא מתחיל לעשן הוא צעד נוסף וחיובי במלחמה בהרגל ממכר וממית זה. גם הנתונים מראים - בכוחה של חקיקה להציל חיים".


אשמח לשלוח את פירוט הציונים והדירוג.
· האגודה למלחמה בסרטן בקמפיין ראשון באפליקציית מיוזיקלי, עם כוכבי ערוץ הילדים: "מעשנים לי זה לא מתאים"
מחקרים הוכיחו כי קמפיינים תקשורתיים המוניים יכולים להשפיע על נורמות חברתיות נגד השימוש בטבק ולהפחית את שיעורי העישון. במטרה למנוע התחלת עישון בקרב בני נוער, וכדי לחזק את הנורמה שלעשן זה לא in, חברה האגודה למלחמה בסרטן עם כוכבי ערוץ הילדים ועם מובילים ברשת, לקמפיין באפליקציית "מיוזיקלי" הפופולרית בקרב ילדים ונוער.
השיר "מעשנים – לי זה לא מתאים", שכבר צבר למעלה ממיליון צפיות ברשת, זכה לחידוש משודרג עם כוכבי ערוץ הילדים: אלין כהן, בן קיפריס, לירון רביבו, עודד פז, עמר חזן וקים אזולאי. החל מיום ראשון הקרוב ישירו הכוכבים עם כל ילדי ישראל: לעשן - זה פשוט לא מתאים!
ילדים ובני הנוער מוזמנים לעלות קטע ליפסינג של השיר באפליקציית מיוזקלי או לאתר הייעודי לקמפיין שבערוץ הילדים, וישתתפו בתחרות לבחירת הביצוע המוצלח ביותר.
· האגודה למלחמה בסרטן בפניה למנכ"ל רשת: מעבר האח הגדול ל"רשת" – הזדמנות לתכנית ללא עישון. "נצלו הזדמנות זו של עיצוב מחדש של פורמט התוכנית ותפעלו ליצירת פורמט של תוכנית מצליחה ללא עישון, התנהגות המהווה פרסומת של ממש להרגל הקטלני שגובה מחיר חיי אדם כה גבוה בישראל". למכתב המלא>
מרשת ענו בתגובה כי הרעיון הועבר למנכ"ל אנדמול ישראל (מפיקי התכנית האחראים על הפורמט) ולבמאי הראשי של התכנית. "נשמח להיות בקשר אחרי שנראה את התקדמות ההפקה", נכתב במכתב התשובה.

אנו תקווה כי הנושא אכן יוטמע בגרסת רשת לאח הגדול. נמשיך לעקוב.

אשמח לשלוח את המכתב המלא


· התחרות השנתית המסורתית של בתי הספר מרחבי הארץ ע"ש  ד"ר מרקוס ז"ל  בבית האגודה למלחמה בסרטן, בית מטי בגבעתיים, בשיתוף האגודה למלחמה בסרטן, שפ"י-שירות פסיכולוגי של משרד החינוך, משרד הבריאות והליגה למניעת מחלות ריאה ושחפת בישראל.  התחרות, המהווה נקודת שיא לעשיה בנושא מניעת עישון וכישורי חיים בעשרות בתי ספר בישראל, תתקיים ב-5.6 ויוצגו בה פרויקטים של תלמידי בתי ספר שונים, שעלו לשלב הגמר, בנושא המאבק בעישון.  

לאגודה למלחמה בסרטן פעילות שנתית ענפה בבתי הספר בנושא  מניעת עישון ואורח חיים בריא, לאורך כל ימות השנה. למעלה מ-1,000 הרצאות בתחום ניתנות על-ידי מדריכים מקצועיים, שעובדים עם התלמידים ומנחים אותם להיות מובילי דעה, שישפיעו על הסביבה המקיפה אותם - חברים ומשפחה - להימנע מעישון.


· קואליציית הארגונים העוסקים במאבק בעישון, שהחלה לפעול בשנה שעברה ביוזמת רשת ערים בריאות של מרכז השלטון המקומי והאגודה למלחמה בסרטן, וחברים בה משרד הבריאות, ההסתדרות הרפואית, משרד החינוך, קופות החולים, המועצה הלאומית למניעת עישון, החברה הרפואית למניעה וגמילה מעישון, מועצות  מקומיות ועוד, הפיצה השנה ערכת מסרים ועובדות בנושא "טבק – איום על עתידנו".
הערכה, כמו גם רול-אפים ומדבקות, הופצו לשימוש בכל הרשויות המקומיות, בתנועות נוער, ארגונים וחברות - במטרה לקיים פעילות הסברתית וחינוכית רחבה בנושאי נזקי העישון והדרכים להפסקת עישון. בין הפעילויות שהתקיימו ויתקיימו:
- החלפת מנגינת היציאה להפסקות בבתי הספר לשיר "מעשנים – לי זה לא מתאים" של האגודה למלחמה בסרטן. הפעילות משותפת עם שפ"י, משרד החינוך.
- סביב "יום ללא עישון" מתקיימות פעילויות, הפנינג, ודוכנים עירוניים באום אל פאחם, באר שבע, הרצליה, כפר סבא, מעלות תרשיחא, רמלה, רמת גן, מבשרת ציון, גן יבנה, גליל עליון ועוד.
- קיום 'יום ללא עישון' בכנסת. בתאריך 11.7 יצוין יום מיוחד בכנסת שמתוכנן לכלול השתתפות במליאה ובוועדות שונותתוך דגש על ההיבטים הסביבתיים והחברתיים של נזקי הטבק: פערים בריאותיים טביעת הרגל האקולוגית של הטבק, נזקי העישון הפעיל והכפוי, היבטים כלכליים של העישון והמפגע הסביבתי שנוצר מבדלי סיגריות.

· האגודה למלחמה בסרטן בקמפיין בכלי התקשורת  בסמוך ל"יום ללא עישון" יוצאת האגודה למלחמה בסרטן במסע הסברה במטרה להעלות למודעות את נזקי העישון. מסע ההסברה יפורסם באמצעי מדיה שונים: טלוויזיה, דיגיטל, עיתונות (עברית, רוסית, וערבית) ורדיו. כמו כן, על מנת להגיע לקהל היעד של חיילים (שרבים מהם מתחילים לעשן במהלך שירותם הצבאי) בחרה האגודה לפרסם כרזות המכוונות לקהל יעד צעיר, בכוורות שבבסיסי צה"ל (לשעבר שקמיות) ובברים ברחבי הארץ.
הקמפיין מפנה לקבלת מידע וחומרי הסברה ללא תשלום בטלמידע® של האגודה למלחמה בסרטן: 1-800-599-995 או לאתר האגודה www.cancer.org.il.

· מחקר חדש ממרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן: לפעילות גופנית אירובית השפעה על החשק לעשן
מחקר חדש בדק את ההשפעה של ביצוע פעילות אירובית על מצב הרוח, רמת החרדה ועל הצורך לעשן  לפני הניסיון להפסקת עישון, ואחריו.  
המחקר כלל 57 משתתפים הנוהגים לעשן למעלה מ-10 סיגריות ביום ואינם עוסקים באופן סדיר בפעילות אירובית (פחות מ-20 דק', 3 פעמים בשבוע, במהלך חצי השנה שקדמה לניסוי). המשתתפים חולקו אקראית לאחת משתי קבוצות:
1. קבוצה שקיבלה טיפול קוגניטיבי לגמילה מעישון המשלבת פעילות אירובית מתונה במשך 15 דק' עד 40 דק' בהדרגה, במהלך 12 מפגשים שבועיים.
2. קבוצה שקיבלה מפגשים שבועיים בני 45-60 דק' שעסקו בחינוך לבריאות, ללא שינוי בהרגלי הפעילות הגופנית.
כל המשתתפים במחקר קבעו את אותו תאריך יעד להפסקת עישון: היום הראשון של השבוע החמישי למחקר. ארבעת השבועות הראשונים לניסוי הוגדרו "לפני גמילה" ו-8 השבועות האחרונים הוגדרו כ"אחרי גמילה".
מהממצאים עולה כי לפעילות אירובית השפעה חיובית על הניסיון להיגמל מעישון: בקרב חברי הקבוצה שביצעה פעילות גופנית, חלה ירידה משמעותית ברמות החרדה "לפני הגמילה" וירידה משמעותית בצורך לעשן "אחרי הגמילה", בהשוואה לחברי הקבוצה השניה. ביום הגמילה עצמו, נרשם שיפור משמעותי במצב הרוח של חברי קבוצת המתעמלים, בהשוואה לקבוצה השניה. בנוגע למצב הרוח ולצורך לעשן לפני הגמילה לא נמצא הבדל בין הקבוצות.
החוקרים מציינים כי ההשפעה החיובית שיש לפעילות אירובית על מצב הרוח, עשויה להיות משמעותית בהקשר של הימנעות מעישון.
המאמר פורסם לאחרונה במגזין אוניברסיטת אוקספורד, מטעם אגודת המחקר בנושא ניקוטין וטבק -
Nicotin & Tobacco Research.
· כמה עובדות מעניינות על נזקי הטבק לסביבה (מתוך הערכה שהפיצה קואליציית הארגונים):
 בדלי סיגריות מהווים 20-38% מהפסולת שנאספת לאורך החופים בעולם. ● בדלי הסיגריות (לאחר שעישנו אותן) מכילים את כל החומרים הרעילים שבסיגריה עצמה, כולל מתכות כבדות, פלסטיק וחומרי הדברה. ● על פי נתוני הרשות הארצית לכבאות והצלה, בשנת 2016 ב-239 שריפות נקבע כי הדליקה נגרמה כתוצאה מכלי עישון. חלק מן המקרים הסתיימו במוות. מכיוון שרק כ- 10% מהדליקות נחקרות, ניתן להעריך כי מספר השריפות הנגרמות מכלי עישון גבוה פי כמה. ●  תעשיית הטבק בארה"ב אחראית לייצור של 16 מיליון טון דו תחמוצת הפחמן. אם ייכחד השימוש בטבק יחסכו פליטות דו תחמוצת פחמן בכמות המקבילה להורדת 4 מיליון מכוניות מהכביש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.