header 2

יום שני, 29 בפברואר 2016

שפים ישראלים זכו במדליות זהב בפסטיבל הקולינארי הבינ"ל איסטנבול 2016‏

"גאווה ישראלית": שפים ישראלים זכו במדליות זהב בפסטיבל הקולינארי הבינ"ל איסטנבול 2016
 
הפסטיבל הקולינארי הבינ"ל באיסטנבולInternational Istanbul Gastronomy Festival) ; לאתר התחרות – ניתן ללחוץ כאן) הסתיים עם הישג גדול למשלחת הישראלית; צוותCHEFS CLUB ISRAEL  חזר עטור מדליות וזכה לשבחים רבים. השפים הישראלים, בהנהגתו של שף חי שוורץ, מנהל הפרויקטים והחדשנות בחברת ISS ישראל, זכו לשבחים רבים כאשר השופטים התלהבו מהטעמים והמרקמים של המנות ומצורת העבודה המתקדמת והחדשנית.
 
שני השפים המעוטרים ביותר, שזכו במדליות זהב, הם דימה גולדמן ואבי סיגוואי. גולדמן הכין פילה דג הליבוט וקוויאר שחור, מוגש על קרם אפונה ושומר קטיפתי בבישול בוואקום לצד ירקות גן מאודים בלמון גראס, ואילו סיגאווי הכין פילה כבש צעיר לצד כרישה חלוטה, סוכריות פסטה במילוי כבש אווז, ירקות צעירים בבישול בוואקום רוטב יין מרלו ושזיפים.
 
לדברי שף חי שוורץ, מנהל הפרויקטים והחדשנות בחברת ISS ישראל ומנהל צוותCHEFS CLUB ISRAEL , "מועדון השפים מאגד תחתיו כ-400 שפים בכירים מסצנה הקולינארית הארצי. הפעילויות הבינלאומיות בהן אנו לוקחים חלק מאפשרות לכל השפים להכיר מתכונים חדשים, ללמוד שיטות בישול אחרות ותבלינים שאין בארץ, בעזרתם אנו מצליחים לגוון את היכולות שלנו. אנחנו גאים מאוד בזכייה שלנו, ומחכים כבר להטמיע את שלמדנו בעבודה היומיומית. אני יכול לומר כי ללקוחות חטיבת ההסעדה שלנו יש למה לחכות".  
 
הפסטיבל הגסטרונומי באיסטנבול נחשב לאחד מ-10 הפסטיבלים הגדולים בעולם לבישול. הוא נוסד בשנת 2007 ומתבצע באמצעות שיתוף פעולה יוצא דופן של איגודי שפים ממדינות רבות, ביניהן בריטניה, גרמניה, ארצות הברית, רוסיה, הודו, ישראל, קרואטיה, בולגריה, מצרים, יוון, קפריסין, רומניה, סרביה, דרום קוריאה ועוד. הפסטיבל הגסטרונומי שילב השנה את האוכל הטורקי במארג הבישול העולמי מסביב לעולם. מעבר לפסטיבל, הארגון שייסד אותו פועל בכל ימות השנה למען העלאת היוקרה של מקצועות הבישול בעולם ולעידוד המצוינות בו. כל המשתתפים בתחרות נדרשים לעמוד במגוון דרישות מחמירות ולקבל את אישור הפדרציה עולמית לבשלנים (TAF).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.