header 2

יום חמישי, 29 בספטמבר 2016

בכיר בבורסה הפרטית של נאסד"ק (NPM): "גם לגייס הון פרטי צריך לדעת. מי שבוחר להימנע מרגולציה הכרוכה בהנפקה ציבורית מוותר גם על ההגנה שהרגולציה מספקת"

בשלוש השנים מאז הקמתה ועד היום, הצטרפו לזירת NPM יותר מ-100 חברות טכנולוגיה פרטיות, כמו שאזאם, טנגו וסקייבוקס הישראלית, שרצו להגביר את נזילותן. ב-2016 עומד היקף הפעילות בזירה על 3.5 מיליארד דולר, עם עלייה של 20% במספר החברות. היקף פעילות השקעה ממוצעת אחת בזירה עומד היום של 45 מיליון דולר נכון למחצית הראשונה של 2016
 
מויליסה או'קולהאן, מנהל הפיתוח העסקי של NPM (Nasdaq Private Market)- זירת המסחר הפרטית של נאסד"ק, השתתף אתמול בפאנל בנושא FinTech, במסגרת כנס DLD 2016 לחדשנות טכנולוגית שמתקיים השבוע בתל-אביב. הוא אמר כי "חברות שבוחרות להישאר פרטיות אמנם נמנעות מהצורך במענה על דרישות רגולציה, אבל הן מוותרות במקביל על היציבות שהמסחר הציבורי מספק מול השוק מבחינת תמחור המניה, פעילות מכירה של המניה, ואומדן שווי חברה - כולן פעילויות שמצריכות משאבי ידע והון"
 
"חברה טיפוסית שמגיעה לזירת NPM היא חברת שלב-מתקדם (late stage) טכנולוגית שקיימת כ-9 שנים, בשווי ממוצע של 3.6 מיליארד דולר, מעסיקה כ-550 עובדים וגייסה כ-580 מיליון דולר עד להצטרפותה לזירה", אמר מויליסה או'קולהאן, מנהל הפיתוח העסקי באירופה, NPM - הבורסה הפרטית של נאסד"ק (נאסד"ק: NDAQ), המבקר בימים אלה בישראל.
 
או'קולהאן השתתף אתמול בפאנל בנושא FinTech שהתקיים במסגרת כנס החדשנות הטכנולוגית DLD 2016 בתל אביב. נאסד"ק מוכרת כחברה המחזיקה ומפעילה את בורסת המסחר הגדולה בעולם, בה נסחרות כיום 2,635 חברות, ומספקת טכנולוגיה ושירותי מסחר ליותר מ-3,700 חברות בעלות שווי שוק כולל של יותר מ-10 טריליון דולר. מתחילת 2016 הנפיקו 62 חברות חדשות את מניותיהן למסחר בנאסד"ק בהנפקות IPO ראשוניות לציבור, וישראל היא המדינה הזרה השנייה אחרי סין מבחינת מספר החברות הרשומות למסחר בנאסד"ק היום.
 
או'קולהאן הסביר את הבעייתיות הכרוכה בגיוס הון פרטי ללא הנפקת מניות החברה לציבור: "למרות שחברות טכנולוגיה מעדיפות להמשיך ולהישאר פרטיות היום, במקום לצאת להנפקה ציבורית ובכך להיות חשופים לציבור ולרגולטורים, הן עדיין זקוקות לכסף נזיל כדי להמשיך ולצמוח ולהתפתח ולכן הן הולכות למקורות מימון פרטיים כמו קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים גדולים. אבל גם לגייס הון פרטי צריך לדעת. חברות שבוחרות להישאר פרטיות אמנם נמנעות מהצורך במענה על דרישות רגולציה, אבל הן מוותרות במקביל על היציבות שהמסחר הציבורי מספק מול השוק מבחינת תמחור המניה, פעילות מכירה של המניה, ואומדן שווי חברה - כולן פעילויות שמצריכות משאבי ידע והון. במקרים רבים עיסוק בהיבטים פיננסיים ומשפטיים מכבידים על משאבי החברה, אבל אי אפשר להתעלם מהם ולהסתכן בהערכות שווי לא מדוייקות, חלוקה שגויה של מניות ואופציות, ופגיעה בנזילות החברה."
 
בשלוש השנים מאז הקמתה ועד היום, הצטרפו לזירת NPM יותר מ-100 חברות פרטיות, כמו שאזאם, טנגו וסקייבוקס הישראלית, שרצו להגביר את נזילותן. ב-2016 עומד היקף הפעילות בזירה על 3.5 מיליארד דולר, עם עלייה של 20% במספר החברות, עלייה של 33% במספר החברות שמצטרפות לתוכנית NPMלהגברת נזילות, ועלייה של 136% בהיקף ההון שמושקע, לסכום כולל של 544 מיליון דולר. היקף פעילות השקעה ממוצעת אחת בזירה עומד היום של 45 מיליון דולר נכון למחצית הראשונה של 2016.
 
"נאסדק זיהתה את התגברות מגמת הגיוסים הפרטיים מצד אחד, ואת הבעייתיות מצד החברות בעת גיוסים פרטיים מצד שני, והקימה ב-2014 את NPM (Nasdaq Private Market) שתענה על הצורך החדש, המשיך או'קולהאן. המטרה היא לאפשר לחברות פרטיות את הבטחון של מסחר בשוק מסודר - רק ללא הצורך בהנפקה ציבורית, ותוך שמירה על רמת נזילות גבוהה ועל תמחור יציב של מחיר המניות והאופציות, בעודן פועלות מול משקיעים להשגת הון נוסף. זוהי זירה, ראשונה מסוגה בעולם, לפעילות בטוחה של חברה מול המשקיע שלה, המקנה גידור מסיכוני אי יציבות המאפיינים את תהליך הגיוס של חברות טכנולוגיה מול השוק הפרטי, ומורידה את מחיר הגיוס והפעילות מול המשקיעים פי 10 לעומת התנהלות מחוץ לזירה. NPM מספקת לחברות האלה בין היתר כלי למכירה אוטומטית של ניירות ערך שמוזיל פי 10 את עלות התהליך ומפנה את הכסף לתועלות אחרות של החברה, כלי לניהול וניתוח תוצאות סבבים לגיוס הון - במקום קבצי האקסל בהן נהוג להשתמש היום, וכן גישה ושימוש בערוצי השיווק והמיתוג של נאסדק – דבר שמאפשר לחברות להגיע למספר גדול יותר של לקוחות."
 
"הרבה מחברות השלב-המתקדם שנמצאות בזירה היום היו יכולות להיות חברות ציבוריות בגודל בינוני לפני כ-10 שנים. מספר עסקאות הlate-stage עלה ל-1000 בין 2010 ל-2014, כלומר בשנים שלפני הקמת ה-NPM", סיכם או'קולהאן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.