header 2

יום שני, 18 באפריל 2016

מתכון: טאג'ין כדורי בקר בלימון מנגולד ושומר – מיוחד לפסח

(טאג'ין היא מנה דומה לחמין המבוססת על בישול איטי ומיצוי טעמים בעזרת בישול על חום נמוך לאורך זמן). 
מאת: שף איציק פיינשטיין מקבוצת ISS ישראל (ISS Catering Services)
המצרכים:
·        בשר טחון
·        קוביות בצל בגודל בינוני
·        קוביות בצל בגודל קטן  
·        פרוסות של סלרי
·        ביצים
·        מיץ  לימון טרי
·        קוביות תפו"א
·        מנגולד שטוף וחתוך גס
·        שומר נקי וחתוך לרצועות
·        פטרוזיליה
·        מלח
·        פלפל
·        כמון
·        כורכום
·        מעט אבקת מרק עוף
·        שום
·        גרגירי חומוס (מי שאינו אוכל קטניות במהלך הפסח יכול לוותר)
 
אופן ההכנה:
1.     הכנת הקציצות: יש להכין בקערה את תערובת הקציצות עם הבשר, בצל (קוביות קטנות), פטרוזיליה קצוצה, ביצים ושאר התבלינים. יש לעבד היטב עד קבלת מסה אחידה.
2.     את גרגירי החומוס יש לבשל במים רותחים (רצוי לאחר השרייה של החומוס במים למשך יום).
3.     בסיר מתאים יש לטגן את הבצל (קוביות בגודל בינוני), ולאחר מכן להוסיף את הסלרי והחומוס (יחד עם הנוזלים בהם בושלו גרגרי החומוס).
4.      להוסיף תבלינים ואת מיץ הלימון ולהביא לרתיחה. את הקציצות יש לסדר בנוחות בסיר כך שהנוזלים יכסו את כל הקציצות. לאחר מכן יש להביא לרתיחה נוספת.
5.     יש להנמיך את החום ולבשל כחצי שעה. לאחר מכן להוסיף את תפוחי האדמה, המנגולד והשומר ולבשל עד ריכוך. לקשט בפטרוזיליה ולהגיש.
6.     לנוחיותכם, את כל התהליך ניתן לעשות בסיר/מחבת/בתבניות בתנור (בתנור יש לכסות את התבניות ולאפות במצב משולב). בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.