header 2

יום חמישי, 7 באפריל 2016

פופ אפ ספרי-בישול נדירים וחדשים וגם אוכל מוכן ומתנות לחג ממיטב דוכני שוק צפון

לקראת חג הפסח 2016, שוק צפון יציע מכלול של פתרונות לצרכי החג-מתנות ואוכל מוכן לקנייה הביתה.
טרום החג, במהלך ה-17 ל-22 באפריל, תוקם בשוק חנות פופ אפ של ספרי בישול, שתציע לחובבי הקולינריה ומחפשי המתנות לחג פריט אחד בלבד: ספרי בישול.
ספרי הבישול הם מהספרים היפים והמושקעים ביותר בענף הספרים, מיועדים לא רק לבשלנים מומחים אלא גם למתחילים ולכאלה שנוהגים בעיקר לאכול עם העיניים. החנות תציע מבחר מרשים של ספרים חדשים וקלאסים מהארץ והעולם, לצד ספרים נדירים שאזלו כבר מהחנויות כמו ״ספר התענוגות״ של עמוס קינן, ״המטבח הספרדי-ירושלמי״ של רשליקה, ״כרמלה ואני״ של דניאל זך ועוד.
חנות הפופ אפ תפעל בשיתוף חנות הספרים העצמאית ״המגדלור״. מחירי הספרים ינועו בין 39 ל-390 שקל.
 
 
 
 
בנוסף, דוכני השוק השונים יציעו מתנות ואוכל מוכן לחג בינהם:
·       איקה שוקולד תציע 25 פרלינים במארז חגיגי, מגוון וכשר לפסח- המתנה המושלמת למארחים ב-135 ₪ במקום 150 ₪.
·       איטליז קדן יציעו שוק כבש ברשת מתובל במרינדת הבית- רק להכניס לתנור ב- 149 ₪ לקילו.
·       רוטיסרי כי אין ארוחת חג ללא עוף צלוי אמיתי. ברוטיסרי תל אביב ניתן להזמין עופות שלמים הנצלים בתנור רוטיסול לבנים. מחיר לעוף 74 ₪.
·       מאריס סלפיש  ימכרו קציצות בורי עם תערובת תבליני מאריס לצד איולי אריסה ביתית. ניתן לצלות בגריל, לבשל ברוטב או לאפות בתנור. מומלץ כמנת פתיחה חגיגית לשולחן החג. מחיר מיוחד לחג- 150 ₪ למארז של 12 קציצות.
·       ממלכת החלבה מציעה נתח חלבה חגיגי לפסח- חלבה מעורב ירושלמי עם בוטנים, אגוזי פקאן, אגוזי מלך, חמוציות, צימוקים ופיסטוקים. 99 ₪ לקילו.
·       כתר המזרח ישמרו על כשרות בכל הנוגע לחמץ (בתפריט כשר לפסח), אבל יציעו אוכל מוכן הביתה ע"פ משקל. ממנות ראשונות לעיקריות, ניתן יהיה למצוא: כבד קצוץ, עלי גפן עד ממולאים וסופריטו.
·       פיורי יציעו  מארז של קופסת ורדים מהודרת הכוללת גם אגרטל בעלות של 450 ש״ח 
***במהלך ערבי החג וחוה"מ  ישתנו שעות הפתיחה כמצויין מטה.
שוק צפון, שממוקם ברמת החייל בצומת הרחובות הברזל-הנחושת, משתרע על פני 1,600 מ"ר ופועלות בו כ-30 חנויות, דוכנים ומסעדות מכל תחומי המזון- הכי טרי, הכי איכותי, הכי עדכני.  במקום כ-500 מקומות ישיבה, בתוך השוק המקורה ובישיבה חיצונית.
בדומה לשווקים המקורים המובילים בעולם ול'אחיו' בנמל ת"א, שוק צפון שם לו למטרה להוביל את התרבות הקולינרית באזור צפון תא, תוך הנגשת תוצרת טרייה וחומרי גלם משובחים לקהל בצמוד לבתי העסק  של השפים המובילים בישראל - הכל תחת קורת גג אחת.
שוק צפון פתוח גם במהלך סוף השבוע ומציע גם שלל פעילויות תוכן משתנות לקהל המבקרים  המשפחתי, אשר יתנו מענה כולל לחוויית בילוי בהרכב משפחתי בסופי השבוע.
מאחורי היוזמה להקמת שוק צפון עומדים מיכל אנסקי ורועי חמד, ה-מומחים בהקמה וניהול של שווקי איכרים, ממקימי ויזמי "שוק הנמל "המצליח בנמל תא ועוד סניפים נוספים ברחבי ישראל, דוגמת שווקי האיכרים בשוהם, גבעתים ורעות.
פייסבוק שוק צפון:
 
אינסטגרם # shuktzafon
 
שעות פתיחה:
חוה"מ: 10:00-22:00
ערבי חג וחג:
ערב ליל הסדר עד 15:00
פסח 23.4 סגור
ערב חג שני 28.4 עד 16:00
חג שני 29.4 פתוח כרגיל
ימי חול:
א'-ה' 10:00 – 22:00
שישי 8:00-17:00
שבת 10:00-22:00
 
 
לפרטים נוספים: יעל אושרוב | קרבט&וייס תקשורת ותוכן |  052-5442175 | yael@kwcom.co.il
שוק צפון – רשימת בתי עסק :
מסעדות ודוכני אוכל:
מיאזקי | גריל בר מבית טאיזו (זוכת "המסעדה הטובה של השנה" של טיים אאוט ת"א שנתיים ברציפות) בהשראה יפנית עם פרשנות אישית של השף יובל בן נריה, אשר יצר מעין איזאקיה קטנה המתכתבת עם שיפודי היקיטורי של הרחוב היפני. במרכז גריל 3 קומות (רובוטה) עם גחלים מיוחדות ביבוא מיפן אשר מעניקות עוצמת חום וטעם מיוחד. עוד בתפריט: ראמנים (שמתקשרים אף הם עם גריל), מנות צד משלימות ליקיטורי ומעט אחרונות. המחירים: 50-70 ₪ לארוחת צהריים.
פרונטו קיוסקו  | מבית מסעדת פרונטו האהובה והשף דייויד פרנקל, שמביא קו של פיצות ופסטות ייחודיות בייצור עצמי,  פרי יצירתו של השף. ניתן גם לקנות פסטה טרייה להכנה בבית.  מחירים: 29-55
ג'וסו | עיתונאית האוכל רותי רוסו, במיזם מיצים בטכנולוגיית סחיטה קרה, שמשמרת את הוויטמינים והערכים התזונתיים (ללא חומרים משמרים). 10-15 שקל לכוס מיץ סחוט רגיל; 18-26 ₪ ל מיץ בסחיטה קרה בבקבוק זכוכית.
כתר המזרח | סניף ראשון לשווארמיה המיתולוגית הוותיקה (מ-1952) בבעלות משפחת שמאי, הידועה מאבן גבירול. אשר יגיש שיפודי שווארמה ומעורב ירושלמי בלבד, בצירוף חמוצים וסלטים לפי מתכוני הדודה האהובה אתי, שגם ימכרו במעדנייה סמוכה. כ-35 שקלים למנה.
גו נודלס |  אוכל רחוב אסיאתי המציע מגוון של נודלס ביצור עצמי: אטריות ביצים, אורז וסובה, המשולבות במאכלים אסיאתיים שונים שהותאמו לחיך הישראלי.
לחמנינה | מאפיית הבוטיק משכונת ביצרון פותחת סניף רביעי, עם מגוון הלחמים והמאפים כמו לחם סלק, לחם נלסון המעולה ועוד.
רק היום | השף אבנר לסקין, שותף ומנהל האקדמיה לבישול של מותג המטבחים היוקרתי בולטהאופ, שהוציא למעלה מ-17 ספרי בישול, חוזר לבשל לקהל במקום משלו, ומגיש מסלטים חמים וצבעוניים ועד תבשילי ביתיים מנחמים. עם מנות מיוחדות שמתחלפות מדי יום בהתאם להיצע בשווקים.
רוטיסרי | הבעלים של בית לחם הממכר מציגים תנור רוטיסול בו ייצלו מדי יום עופות ונתחי בשר על שיפוד מסתובב, בצורה איטית המעניקה טעם עמוק ומיוחד וריח ניחוח משכר וממגנט. כמו כן יוגשו מנות כמו כריכי בשר, שפצל'ה בסגנון אירופאי וצי'פס בטטה ממכר.
Sea Bar | בית מאריס דגים מציעים מנות משתנות על טהרת דגים ופירות ים טריים כמו: סביצ'ה, טרטר, אויסטרים, קרפצ'יו ועוד.
בר דגים | מסעדת דגים בשוק, בבעלות ינאי ארז המתמחה בדגים כבר למעלה מ-15 שנה ומבטיח מחירים שווים לכל נפש. עם מנות מסקרנות כמו: שניצל טונה מטורף (נתח טונה אדומה שהושרה במרינדה מיוחדת בציפוי פריך), קריספי סנדוויץ' (נתח דג פריך בלחמניה רכה רכה עם רטבים מיוחדים וירקות טריים) וקונספט שבו הלקוח בוחר את סוג הדג ומשדך לו רוטב לפי העדפתו.  מחירים: 59-39 ₪ למנה בצהריים. תפריט בר: החל מ-25 ₪ למנה.
ג'מס | מותג לבירה טרייה שנוסד ב 2009 בפתח תקווה, בחלל של מבנה תעשייתי גדול פועלים במשולב מפעל לבירה ומסעדה שוקקת חיים ושמחה הינו סיפור על מסע ארוך, אהבה ישנה, הגשמת חלומות וחלוציות מודרנית. הכול החל כשג'רמי ("Jem")החליט לוותר על משרה נוחה בבית הלבן בוושינגטון לטובת בישול בירה בארץ ישראל. ג'מס בשוק צפון יגישו מנות בשר לצד הבירות, דוגמת נקניקיות טריות מבשר אנטריקוט וכבש שיוכנו במקום ע"ב יומי, שניצל דק בציפוי קראסט, כריכי פניני בשריים חמים ועוד
חומוס כספי |  החומוס האהוב מנאות אפקה של שף יניב כספי, בוגר מסעדות כמו דיקסי ודקה, מציע חומוס שנטחן כמה פעמים ביום, פלאפל ירוק, סלטים טריים, שקשוקה ועוד מנות מעבר לחומוס.  
כפיתולינה | סניף שני לחנות הגלידות בעבודת יד מיפו, של הג'לאטייר יאיר שרון. גלידות, סורבטים וגלידות מיוגורט טבעי אמיתי.
בורקס פוני | מאז 1922, משפחת פוני אופה בתל אביב את הבורקסים הטובים בעיר. הדור השלישי למשפחת פוני מגיע לשוק צפון עם המתכונים המשפחתיים המקוריים. 
מעדניות/ חומרי גלם/לקחת הביתה
איקה |   איקה כהן, שוקולטיירית, יזמית ובעלים של "Ika Chocolate" בעלת נסיון עשיר של למעלה מעשור בתעשיית השוקולד. את הכשרתה רכשה אצל מיטב המומחים בבירות השוקולד העולמיות, צרפת ובלגיה, במסגרת העשרה והרחבת הידע הגיעה עד למרכז אמריקה, על מנת להרחיב את היכרותה עם תרבות השוקולד מקרוב.
אנשי הזית | יניב זבאן , דור שני לחקלאים ממושב שדה עוזיהו שבדרום, החל לייצר שמני זית איכותיים כתחביב, אך לאור הדרישה הגוברת, החל בייצור מסחרי כשהוא מקפיד על איכות. ואכן, שמני הזית שלו זוכים בקביעות בתארים בתחרות שמני הזית TERRA OLIVO העולמית. בנוסף, יימכרו במקום מוצרי בוטיק נוספים כמו זיתים, טחינה, דבש, חליטות, ממרחים וסבונים.
מזרח מערב | הרשת שהתחילה מחנות בשוק הכרמל ב-1997 שענתה על צרכיהם של מהגרי עבודה מהמזרח הרחוק, הפכה מאז לאבן שואבת לחובבי הבישול באשר הם, המחפשים מוצרים אסיאתיים לבישול, כלי בישול מתאימים ועוד.
דלישס | מותג הבשר האהוב דלישס מחזק את שליטתו בצפון העיר עם בר ההמבורגרים החדש בשוק צפון המציע את מנות הדגל כמו כריכי קורנביף , נתחי סינטה על הפלנצ'ה, נקניקיות ועוד. ארוחת המבורגר מלאה כולל תוספת פוטטוס מעושנים ושתייה ב-54 ₪ בלבד.
קדן – בעיקר בשר | אימפריית הבשר המשפחתית מתל מונד בניהול הקצבית (כן, אישה בתחום שנתפס כגברי) קדן רוזנר מגיעה לראשונה לתל אביב. אחרי שעשתה לעצמה שם באיזור השרון, היא תציע נתחי בשר נקיים ומובחרים (וכשרים), מכוונים לבשלנים הביתיים שמחפשים איכות.
סלפיש חנות דגים ופירות ים מבית מאריס דגים התל אביבית שפועלת בתחום כ-30 שנה. עם מגוון של דגים ופירות ים, צדפות ואויסטרים טריים מדי יום.
נוי השדה | דור שלישי של חקלאים שמציעים ירקות ופירות מובחרים וטריים ישירות מהחקלאים עם הקפדה על תוצרת מקומית בלבד: כל סוגי הירק מחסה סלנובה ועד בוק צ'וי, פינוקים כמו פירות חתוכים, מגשים לאירועים וישיבות ועוד.חליטת'ה | בוטיק-בר המתמחה בתה, שלוחה של בית התה הירושלמי, מציע חליטות נדירות מכל העולם, "הסינגל מאלטים של עולם התה", ותערובות מקוריות ממציא מחדש את שעת התה. עם  קוקטיילים על בסיס תה (כמו קוקטייל וויסקי דאבל בלק לייבל עם תה מעושן),  בירת תה!  כל אלו מוגשים לצד קינוחים של השוקולטיירית אסתי ידידיה. מחירים מ-14 ₪ ועד  115 ₪ לכוס תה נדיר למבינים בלבד.
שדה ירוק | דוכן הירקות והפירות האורגניים של משפחת שטיין, היישר מהשדה בבית יהושע, עם תותים מתוקים, כרוביות ענק ופלפלים בכול הצבעים. עם: חסה אורגנית ענקית ב-4 ₪, כרוביות במשקל 3-4 קילו ועוד
פיורי | הדוכן הרומנטי ביותר בשוק: פרחים טריים מרחבי העולם, יין ונרות מבית Voluspa הצרפתית היוקרתי.
ממלכת החלבה | החנות הוותיקה ממחנה יהודה, מציעה מעל 60 חלבות מסוגים שונים ובמגוון טעמים. משומשום אורגני שמגיע מאתיופיה.
ארקוס  | סכינים וכלי מטבח שמיוצרים עפ"י מסורת ספרדית בת יותר מ-250 שנה. מגוון רחב של אביזרי מטבח ובישול באיכות גבוהה.
הדוכן הדרוזי | משפחת רושדי חלבי מדליית אל כרמל מגישים את מיטב מאכלי העדה הדרוזית: עלי גפן ממולאים, פיתות דרוזיות הנאפות במקום, סלט בורגול, לבנה, זעתר ועוד. 
יין בשוק  | סניף חמישי של רשת חנויות היין התל אביבית, המביאה בשורה של מקצוענות ושירות לשוק. רשת החנויות קיימת כ- 10 שנים וגאה בלקוחות נאמנים רבים, שנהנים מהבנה מעמיקה של השוק והצרכים של הצרכן הישראלי.
מעדני ג'קו קנטי | רשת הדליקטסן המשפחתית שנוסדה בירושלים, ומונה כבר 4 סניפים, מגיעה לשוק צפון, כשבתפריט חמוצים, דגים מעושנים, נקניקים, שמן זית, סלטים ועוד. הרשת מציעה כ-400 סוגי גבינות מרחבי העולם, נקניקי פרושוטו מיובאים מאיטליה, יינות איטלקיים וכל מה שצריך לאירוח גורמה.
תבליני מנצ'ס  | כל התבלינים האפשריים במקום אחד, והרבה מעבר : פיצוחים בקלייה במקום, פול ותורמוס לאכילה, כנאפה ביתית, פיצוחים מסוכרים שמכינים במקום, פירות יבשים, קטניות, תערובות תבלינים ייחודיות, חליטות תה ועוד הרבה הפתעות טעימות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.