header 2

יום חמישי, 22 באפריל 2021

אקופיה מכריזה על תחילת הפעלה מסחרית של המערכות הרובוטיות בארצות הברית, באתר של ענקית האנרגיה האמריקאית AES

 

 

AES מתפעלת שדות ענק של עשרות אלפי מגהוואטים בארה״ב ובעולם ונסחרת לפי שווי של 19 מילארד דולר

 

 

 

לדברי לאונארדו מוראנו, נשיא AES אנרגיות מתחדשות "הטמעה של טכנולוגיות חדשניות היא יתרון תחרותי משמעותי לחברה כ-AES שהינה מובילה בתחום הסולרי. ההתקנה של המערכות הרובוטיות המתקדמות של אקופיה מבטיחה יצור חשמל אופטימלי לאורך כל השנה, ואנו סמוכים ובטוחים שהמערכות של אקופיה ישמרו ואף יגדילו את היתרון התחרותי של AES  ואת כלכליות הפרוייקטים".


לדברי ז׳אן סממה, מנכ״ל אקופיה,  ״תחילת ההפעלה המסחרית באתר בקליפורניה הינה אבן דרך נוספת בחדירה לאמריקה הצפונית והלטינית אחרי שמונה שנים של פעילות ענפה בעיקר בהודו ובמזרח התיכון. זוהי גאווה גדולה להיות חלק מנבחרת הספקים של ענקית האנרגיה AES המתהדרת בשיתופי פעולה עם החברות המובילות בתחום כדוגמת Siemens.

לאקופיה מעל MW 2,700 פרויקטים מותקנים ברחבי העולם, נתון זה מהווה שלב חשוב בהתקדמות החברה בדרך למימוש חזונה.״

 

ה-20 לאפריל 2021, ישראל, תל אביב: חברת אקופיה סיינטיפיק (TASE:ECPA)  העוסקת, בפיתוח, מכירה ותחזוקה של פתרונות רובוטיים מתקדמים לניקוי מתקנים סולאריים תשתיתיים הודיעה היום על סיום התקנה באתר של ענקית האנרגיה האמריקאית, AES, שבבעלותה אתרים סולארים רבים בארה"ב ובעולם.

 

בשדה של חברת  AES, הותקן רובוט ה-T4, המיועד לניקוי לוחות סולאריים במתקנים עוקבים מסוג Single Axis Trackers) SAT). רובוט ה-T4 מנקה את שורת הלוחות הסולאריים באמצעות סיבוב של פיסות בד רכות מסוג מיקרו-פייבר, ויצירת זרמי אוויר מבוקרים בכדי לדחוף את חלקיקי האבק החוצה מהלוחות הסולאריים. פעולת הניווט של הרובוט מתבצעת באמצעות שימוש בחיישנים ורכיבים טכנולוגיים נוספים, המאפשרים לרובוט לזהות את גבולות הלוחות הסולאריים, תוך תזוזה בין מרווחי הלוחות וניווט בצורה אופטימאלית ויעילה, ובכך הופך את ניקוי הלוחות לאוטונומי לחלוטין ולא מצריך כוח עבודה או מפעילים. הרובוטים מופעלים גם הם בעזרת אנרגיה סולארית ולא עושים שימוש במים.

 

אודות AES:

AES  (NYSE: AES)  היא חברת Fortune 500, הפועלת בתחום האנרגיה בכ-15 מדינות ברחבי העולם ומעסיקה עשרות אלפי עובדים. הכנסות החברה עומדות על מאות מילארדי דולרים ומניותיה נסחרות בבורסת NYSE. מטה החברה בוירג'ינה, ארה"ב.

לאתר החברה: www.aes.com

 

 

 

אודות אקופיה:

 

אקופיה סיינטיפיק (TASE:ECPA), מובילה עולמית ברובוטיקה למתקנים סולאריים גדולים, הוקמה בשנת 2013 על-ידי היזמים ערן ומשה מלר, החברה החלה להיסחר בבורסת תל אביב בנובמבר 2020 וגייסה סכום של 82.5 מיליון דולר.

אקופיה עוסקת, בפיתוח, מכירה ותחזוקה של מערכות רובוטיות לניקוי מתקנים סולאריים תשתיתיים הממוקמים באזורים צחיחים. בנוסף, החברה הינה בעלת קניין רוחני משמעותי עם למעלה מ-50 פטנטים מאושרים בכיסוי עולמי.
מערך הרובוטים של אקופיה מנקה כ-10,000,000 פאנלים סולאריים מדי לילה ללא מים ובצורה אוטומטית לחלוטין. יתרה מזאת, החברה הציגה  ב-6 השנים האחרונות קצב גידול שנתי ממוצע בחתימה על הסכמים של מעל 285%, והיא אחת החברות הצומחות ביותר במשק הישראלי.


שוק היעד – מתקנים סולאריים באיזורים צחיחים, הנו אחד השווקים הצומחים בעולם וצפוי לצמוח מכ 170 ג'יגה-וואט בשנת 2020 לכ 440 ג'יגה-וואט עד שנת 2025. לאקופיה 16.6 ג׳יגה-וואט הסכמי מסגרת חתומים, המהווים כ-4% בלבד מכלל שוק היעד בשנת 2025, נתון המשקף את הפוטנציאל האינסופי הקיים עבור החברה. החברה פעילה כיום בארבע יבשות, ולקוחותיה הינם שחקני האנרגיה המובילים בעולם כאשר ההתקשרות עמם היא לתקופה של 25 שנים.
מנכ"ל החברה, מר ז'אן סממה, כיהן בתפקידו האחרון כמנכ"ל שיכון ובינוי אנרגיה וחבר הנהלת שיכון ובינוי. הנהלת החברה יושבת במשרדים הראשיים בישראל, והיא מעסיקה כ-150 עובדים בארץ, במדריד ובניו דלהי.
אקופיה פועלת בשוק האנרגיות המתחדשות, הגדל בקצב מהיר ודו ספרתי משנה לשנה, שוק שמתודלק על ידי יעדים מדיניים ושלוקחות בו חלק יצרניות החשמל המובילות בעולם כמו גם חברות האנרגיה המובילות מתחום הדלקים והפחם, כגון BP, Shell, Total, שעושות את המעבר לאנרגיות מתחדשות, לרבות PV.


בשנים האחרונות נבנים בעולם אתרי ענק, המשתרעים על פני עשרות קילומטר רבועים, עם מיליוני לוחות סולאריים הדורשים ניקוי רציף. רבים מהם מוקמים במדבריות על מנת ליהנות מרמת קרינה גבוהה, לצד עלויות קרקע נמוכות. באתרים אלו קיים קושי רב להתמודד עם רמות האיבוק שעל הלוחות הסולאריים ובשינוע כמויות המים הדרושות לטובת ניקוי ידני של הלוחות בהיעדר ניקוי, הירידה ברמת ייצור החשמל עשויה להגיע עד להיקף של 35%. 
אוטומציה ורובוטיקה הפכו להכרח על מנת לשמר רמות ייצור חשמל גבוהות באותם מתקני אנרגיה אסטרטגיים. ניקוי אפקטיבי ללא מים הפך לאלמנט משמעותי לשיפור הכלכליות של פרויקטים גדולים באזורים יבשים.


המערך הרובוטי מבוסס הענן והשימוש בעיבוד מידע מתקדם מאפשרים ייצור חשמל סולארי בצורה מיטבית ורציפה לאורך כל השנה, ובו בזמן מזעור עלויות תפעול ותחזוקה אודות לחיבור לפלטפורמת הענן של החברה (Ecoppia AI), אשר אוגרת ומעבדת נתונים ומידע אודות פעילות המערכות הרובוטיות ומאפשרת שליטה ובקרה מרחוק על פעולות הניקוי של הרובוטים.
בנוסף, החברה מעניקה ללקוחותיה שירותי תחזוקה ותמיכה טכנית שוטפים וארוכי טווח למוצריה לצורך ניצול מרבי של פוטנציאל תפוקת האנרגיה של הלוחות הסולאריים.
המוצר הראשון שפיתחה החברה בשנת 2013 הוא מערכת רובוטית E4.
פעולת הניקוי של הרובוטים מתבצעת תוך שימוש בכוח הכבידה כדי להעביר חלקיקי אבק כלפי מטה ומחוצה ללוחות. במהלך פעולת הניקוי הרובוטים נעים מעלה מטה תוך שימוש במסגרת אלומיניום קשיחה ובאמצעות גלגלים מצופים בחומר המאפשר תנועה חלקה (גם בין הלוחות, ללא מרווחים) וללא עומס על פני לוחות סולאריים. מרבית מההתקנות הקיימות של מערכות החברה הן מסוג E4.


מוצר נוסף אותו משווקת החברה הוא מערכת רובוטית T4, הרובוטים המיועדים לניקוי לוחות סולאריים במתקנים עוקבים מסוג Single Axis Trackers) SAT). רובוט ה-T4 מנקה את שורת הלוחות הסולאריים באמצעות סיבוב של פיסות בד רכות מסוג מיקרו-פייבר, ויצירת זרמי אוויר מבוקרים בכדי לדחוף את חלקיקי האבק החוצה מהלוחות הסולאריים. פעולת הניווט של הרובוט מתבצעת באמצעות שימוש בחיישנים ורכיבים טכנולוגיים נוספים, המאפשרים לרובוט לזהות את גבולות הלוחות הסולאריים, תוך תזוזה בין מרווחי הלוחות וניווט בצורה אופטימאלית ויעילה, ובכך הופך את ניקוי הלוחות לאוטונומי לחלוטין ולא מצריך כוח עבודה או מפעילים.
שתי המערכות נמצאו כאמינות ובטוחות ללוחות הסולאריים, וככאלה שלא יוצרות פגיעה או נזק ללוחות גם אחרי עשרות שנים של ניקוי.

 

הפתרונות הייחודים שפיתחה החברה, מוזילים משמעותית את עלויות הניקוי והתחזוקה של השדה, ובכך מקצרים דרמטית את פרקי הזמן להחזרת ההשקעה,  תוך שמירה רציפה על יעילות הפאנלים. לחברה שיתופי פעולה  משמעותיים עם חברות ענק בתחום האנרגיה המתחדשת כדוגמת  EDF, Engie, Fortum,AES, Brookfield, Actis, SoftBank, Azure Power Renew Power ואחרות. צבר ההזמנות הקיים, כמו גם הניסיון המוכח שנרכש בשבע שנות פעילות החברה, ממצבים אותה כשחקן המוביל בעולם בתחום הניקוי הרובוטי היבש של לוחות סולאריים במתקנים תשתיתיים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.