header 2

יום חמישי, 21 במאי 2020

יעילות חזקה של תרופה פוטנציאלית של NanoViricides נצפתה במודל בעלי חיים של זיהום על ידי נגיף קורונה בבני אדם שמשתמש ב-ACE2


שלטון, קונטיקט, 20 במאי 2020, (ACCESSWIRE):



NanoViricides, Inc. (NYSE American: NNVC), מובילה בפיתוח של טיפולים מאוד יעילים נגד נגיפים המבוססים על פלטפורמת ננו תרופות, הודיעה היום שיעילות חזקה נגד זיהום על ידי נגיף קורונה שמשתמש ב-ACE2 במודל של בעלי חיים נצפתה בתרופה הפוטנציאלית שהיא מפתחת נגד SARS-CoV-2 לטיפול במגוון המחלות קוביד-19.



NanoViricides מפתחת מודל של בעל חיים לזיהום של נגיף הקורונה באמצעות hCoV-NL63 כפונדקאי ל-SARS-CoV-2, הנגיף שגורם למחלה קוביד-19. hCoV-NL63 הוא נגיף קורונה בבני אדם שמסתובב שגורם למחלה שדומה ל-SARS-CoV-2, אבל הרבה יותר קלה. שני הנגיפים משתמשים באותו קולטן, ACE2, כדי להיכנס לתא. משום שהוא גורם למחלה קלה, אפשר להשתמש ב-hCoV-NL63 בסביבות BSL2, והחברה מאמינה שהוא פונדקאי שימושי לפיתוח טיפולים נגד הזיהום של SARS-CoV-2.



במודל הזה של זיהום ישיר לריאות קטלני, בעלי החיים בכל הקבוצות פיתחו מחלת ריאות שמאוחר יותר גרמה לכשל בכמה איברים, פתולוגיה קלינית שדומה לזאת של SARS-CoV-2. הקיטון באובדן משקל הגוף ביום השביעי שימש כמדד הראשי של יעילות התרופה. חולדות הודבקו ישירות לתוך הריאות בכמויות קטלניות של חלקיקי הנגיף hCoV-NL63 ולאחר מכן קבוצות שונות טופלו בנפרד בחמש ננו תרופות קוטלות נגיפים פוטנציאליות, רמדסיביר כבקרה חיובית, והנשא כבקרה שלילית. הטיפול היה תוך ורידי באמצעות זריקה לווריד הזנב פעם ביום במשך חמישה ימים, פרט למקרה של רמדסיביר שבו זה היה באמצעות זריקה לווריד הזנב פעמיים ביום.



בעלי חיים שטופלו בחמישה ננו קוטלי נגיפים שונים הראו אובדן משקל גוף מוקטן משמעותית. אובדן משקל הגוף היה רק 3.9% בננו קוטל נגיפים הפוטנציאלי הטוב ביותר, ועד ל-11.2% אצל האחד הכי פחות יעיל פוטנציאלית, בהשוואה ל-20% בקבוצת בקרה שטופלה בנשא, בבעלי חיים נקבות (n=5 בכל אחת מהקבוצות). גם בעלי חיים זכרים שטופלו באותם ננו קוטלי נגיפים הראו אובדן משקל גוף מוקטן משמעותית. אובדן משקל הגוף אצל בעלי חיים זכרים היה 8.0% בננו קוטל נגיפים הפוטנציאלי הטוב ביותר, ועד ל-10.9% אצל האחד הכי פחות יעיל פוטנציאלית, בהשוואה ל-25% בקבוצת בקרה שטופלה בנשא (n=5 בכל אחת מהקבוצות). לשם השוואה, הטיפול ברמדסיביר גרם לאובדן משקל גוף של 15.2% בנקבות ו-18.6% בזכרים במחקר הזה (ראו להלן). מספרים קטנים יותר משמעם פחות אובדן במשקל הגוף בהשוואה למשקל הגוף ההתחלתי בקבוצה, והם מצביעים על יעילות רבה יותר של התרופה.



היעילות החזקה של הננו תרופות קוטלות נגיפים הפוטנציאליות במודל הזה עולה בקנה אחד עם היעילות שנצפתה במחקרים של תרביות תאים נגד זיהום של hCoV-NL63, ששימש במחקר הזה, ונגד hCoV-229E, נגיף קורונה אחר שמסתובב, שמשתמש בקולטן שונה בבירור, APN.



לכן המחקר הזה מחזק את היעילות הקודמת בתרביות תאים שדיווחה החברה ונותן ביטחון לחברה שאפשר לצפות שהתוצאה של הננו תרופות קוטלות נגיפים הפוטנציאליות האלה יכולה להיות תרופה פוטנציאלית קלינית שישתמשו בה בניסויים קליניים בבני אדם.



החברה מאמינה שהעובדה שהננו תרופות קוטלות נגיפים הפוטנציאליות האלה נגד נגיף הקורונה מאוד יעילות נגד שני נגיפי קורונה שונים בבירור שמשתמשים בקולטני תאים שונים מאוד משמעותית. ספציפית, היא מספקת בסיס הגיוני למדענים בהצביעה על כך שאפילו אם נגיף הקורונה SARS-CoV-2 יעבור מוטציות, אפשר לצפות שהננו תרופות קוטלות נגיפים ימשיכו להיות יעילות.



חשוב לציין שננו תרופות קוטלות נגיפים מתוכננות לפעול באמצעות מגנון פעולה חדשני, ולוכדות את חלקיקי הנגיף כמו שפרח הדיונאה לוכד חרקים. נוגדנים, לעומת זאת, רק מתייגים את הנגיף כדי שרכיבים אחרים של מערכת החיסון יטפלו בו. ידוע בבירור שהמערכת החיסונית לא מתפקדת היטב לפחות אצל חולי קוביד-19 קשים.



החברה מאמינה שהננו תרופות קוטלות נגיפים הפוטנציאליות האלה פוטנציאלית טובות יותר מפביפירביר, על סמך מחקרים בתרביות תאים וייתכן שהן טובות יותר מרמדסיביר על סמך התוצאות של המחקר הזה, עם זאת מסקנה סופית כזאת אי אפשר להסיק. פביפירביר דרך הפה ועירוי של רמדסיביר הן שתי תרופות נגד נגיפים שנמצאות בניסויים קליניים לטיפול  בקוביד-19.



לפני הגשת בקשה לניסויים קליניים בבני אדם, NanoViricides מתכננת לערוך מחקרים כדי לקבוע עוד את היעילות נגד SARS-CoV-2, לבצע מחקרי פיתוח תרופות של בטיחות/ רעילות, ולבקש פגישת קדם IND עם מינהל המזון והתרופות של ארה"ב לקבלת הנחיות רגולציה.



נגיף הקורונה בבני אדם NL63 (hCoV-NL63) משתמש באותו הקולטן ACE2 כמו SARS-CoV-2 שגורם לקוביד-19. גם מבחינת הפתולוגיה הקלינית שלו וגם מבחינת השימוש בקולטן, ידוע שהוא מאוד דומה ל-SARS-CoV-2, פרט לכל שהוא הרבה יותר מתון. לכן החברה מאמינה ש-hCoV-NL63 הוא מודל פונדקאי טוב לטיפולים שמפתחים נגד SARS-CoV-2. אפשר לחקור את hCoV-NL63 במעבדת BSL2 ואילו SARS-CoV-2 מחייב כעת מתקן BSL3 או BSL4.



ההבדל הבולט באובדן המשקל בין שני המינים במודל בעלי החיים הזה היה ראוי לציון. דווח בהרחבה שלגברים יש סבירות גדולה יותר לסבול מזיהום חמור ומוות מ-SARS-CoV-2 מאשר נשים במגיפה הנוכחית. התכונה הזאת שוכפלה במחקר שלנו במודלים של בעלי חיים וזה מצביע על כך שהבדלים במין הביולוגי הם הגורם להבדלים בחומרת הזיהום שנגרם על ידי נגיף הקורונה שמשתמש בקולטן ACE2.



נראה שהקולטנים השונים שבהם משתמשים נגיפי קורונה שונים שייכים למשפחה הרחבה של פרוטאזי סרין שקשורים לממברנות. כמשפחה, יש להם כמה תכונות מבניות משותפות. הייחודיות של המצעים שלהם מוכתבת על ידי שאריות ספציפיות של חומצות אמיניות והמיקומים שלהן. אבל נראה שנגיפי קורונה לא מחדירים לתוך אתרי המצע הספציפיים בקולטנים שלהם כפי שאפשר להסיק באופן כללי מהידע הזמין המוגבל על האינטראקציות האלה. NanoViricides מאמינה שזה איפשר לחברה לפתח ליגנדים קושרי נגיפים שמחקים קולטנים שיש להם יעילות רחבת טווח נגד נגיפי קורונה רבים שמשתמשים בקולטנים שונים.



ידוע ש-hCoV-NL63 גורם לזיהומים חמורים בדרכי הנשימה התחתונות בילדים קטנים שגורמים לאשפוז שלהם. התסמינים בדרך כלל פחות חמורים מאשר SARS-CoV-2 אבל דומים. ברוב המקרים, hCoV-NL63 גורם למחלה קלה יחסית, שלעיתים קרובות קשורה לאסכרה, דלקת הסימפונות ומחלה בדרכי הנשימה התחתונות בילדים, ונחשבת כגורמת לכמה מסוגי ההצטננות הנפוצים במבוגרים. לכן, הביטוי הקליני לזיהום של hCoV-NL63 בחולים צעירים דומה לזה של SARS-CoV-2, אם כי הרבה פחות חמור. SARS-CoV-2 גורם למחלות דומות מבחינה קלינית בצורות קלות יותר אצל רוב החולים, אבל למחלה מתונה עד חמורה שמחייבת אשפוז בכ-15-20% מהאנשים שנדבקו. התכונות הדומות האלה רומזות על כך ש-hCoV-NL63 יהיה מודל סביר של נגיף למחקרים נגד נגיפים בתרביות תאים ובבעלי חיים בסביבת BSL2 במהלך הפיתוח של תרופה נגד נגיפים לטיפול ב-SARS-CoV-2.






NanoViricides, Inc. (www.nanoviricides.com) היא חברה בשלב הפיתוח שיוצרת ננו חומרים למטרות מיוחדות לטיפולים נגד נגיפים. התרופות הפוטנציאליות החדשניות של החברה מהסוג nanoviricide® מתוכננות לתקוף ספציפית חלקיקי נגיפים במעטפת ולפרק אותם. התרופה הפוטנציאלית המובילה שלנו היא NV-HHV-101 עם ההתוויה הראשונה שלה כמשחת עור מקומית לטיפול בפריחה של שלבקת חוגרת. החברה גם מפתחת תרופות נגד כמה מחלות נגיפיות כולל הרפס של הפה ואיברי המין, מחלות נגיפיות של העין כולל  EKCו-herpes keratitis, שפעת החזירים H1N1, שפעת העופות H5N1, שפעת עונתית, HIV, הפטיטיס C, כלבת, קדחת דנגי ונגיף האבולה, בין היתר. הטכנולוגיה של החברה מבוססת על רישיונות תחום רחבים, בלעדיים וניתנים לרישוי משנה לתרופות שפותחו בתחומים האלה מ-TheraCour Pharma, Inc.. לחברה אין כעת רישיון לתחום נגיף הקורונה, אבל TheraCour לא סירבה להעניק רישיונות כלשהם לחברה. החברה בדרך כלל מתחילת את תהליך קבלת הרישיון רק אחרי הוכחת היעילות של תרופות פוטנציאליות מסוימות בשלב המיטוב.



הודעה לעיתונות כוללת מידע צופה פני עתיד שמשקף את הציפיות הנוכחיות של החברה לגבי אירועים עתידיים. האירועים האמיתיים יכולים להיות שונים באופן מהותי וניכר מאלה החזויים כאן ותלויים במספר גורמים. אמירות מסוימות בהודעה זאת, ואמירות אחרות בכתב או בעל פה שנעשו על ידי NanoViricides, Inc. הן "מידע צופה פני עתיד" במשמעות של סעיף 27A של חוק ניירות הערך 1933 וסעיף 21E של חוק הבורסה לניירות ערך 1934. אל לכם לבטוח בביטחון מופרז במידע צופה פני עתיד כי הוא כרוך בסיכונים, אי ודאויות וגורמים אחרים ידועים ולא ידועים שהם, במקרים מסוימים, מעבר לשליטת החברה ושעשויים להשפיע, וסביר שישפיעו, באופן מהותי על התוצאות, רמות הפעילות, הביצועים או ההישגים האמיתיים. החברה לא מתחייבת לעדכן או לשנות בפומבי מידע צופה פני עתיד זה מכל סיבה, או לעדכן את הסיבות שהתוצאות האמיתיות יכולות להיות שונות באופן מהותי מאלה החזויות במידע צופה פני עתיד זה, אפילו אם מידע חדש יהיה זמין בעתיד. גורמים חשובים שיכולים לגרום לכך שהתוצאות האמיתיות יהיו שונות באופן מהותי מהציפיות של החברה כוללים אך לא רק את הגורמים שנחשפים תחת הכותרת "גורמי סיכון" ובמקומות אחרים במסמכים שהחברה מגישה מעת לעת לרשות האמריקנית לניירות ערך ולרשויות רגולציה אחרות. למרות שבלתי אפשרי לחזות או לזהות את כל הגורמים האלה, הם עשויים לכלול את הבאים: הדגמה והוכחה של עיקרון בניסויים קדם קליניים שננו קוטל חיידקים בטוח יעיל; פיתוח מוצלח של המוצרים הפוטנציאליים שלנו; היכולת שלנו לבקש ולקבל אישורים רגולטוריים, כולל בנוגע להתוויות שאנו מבקשים; המסחור המוצלח של  המוצרים הפוטנציאליים שלנו; והקבלה בשוק של המוצרים שלנו. FDA מתייחס למינהל המזון והתרופות של ארה"ב. בקשת IND מתייחס לבקשת "תרופה ניסויית חדשה". CMC  מתייחס ל"כימיה, ייצור ואמצעי בקרה".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.