header 2

יום ראשון, 21 בינואר 2018

חברת "אחוה" מגישה מתכון חגיגי לט"ו בשבט: ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה סילאן

לרגל ט"ו בשבט מגישה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מתכון חגיגי לביסקוטי עוגיות טעימות ומפנקות. והפעם, גרסה מיוחדת לעוגיות: ביסקוטי טבולים בממרח טחינה עם סילאן של אחוה עם תוספות מפנקות שמעניקות אקסטרה טעם וקראנצ'יות לעוגייה.
חג שמח ובתיאבון!
מצרכים:
לביסקוטי:
3 כוסות קמח מנופה
1.5 כוסות סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות מיץ תפוחים
1/2 כפית מלח
1 כף גרידת לימון
3 ביצים גודל L
1.5 כוסות אגוזי לוז טבעיים
1.5 כוסות שקדים
1/2 כוס פקאנים טבעיים
לציפוי:
1/2 כוס ממרח טחינה עם סילאן "אחוה"
3 כפות שברי "ברס" (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, ניתן למצוא בחנויות מתמחות)
3 כפות שברי פיסטוקים
3 כפות שברי פקאן מסוכר

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור ל- 180 מעלות. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים.
2.      בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון. מכניסים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד.
3.      מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות. מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה משומנת (מומלץ לאפות ב-2 תבניות נפרדות).
4.      אופים את הכיכרות 20-30 דקות או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
5.      מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.
6.      כשהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה. אופים למשך כ- 10-15 דקות נוספות מכל צד ועד שהביסקוטי יבשים. מצננים לחלוטין.
7.      לציפוי הביסקוטי: טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן ומצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים ומניחים בקופסא. ניתן לשמור בקירור או במקום יבש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.