לרגל ט"ו בשבט מגישה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה
המובילה בישראל, מתכון חגיגי לביסקוטי עוגיות טעימות ומפנקות. והפעם, גרסה מיוחדת לעוגיות:
ביסקוטי טבולים בממרח טחינה עם סילאן של אחוה עם תוספות מפנקות שמעניקות
אקסטרה טעם וקראנצ'יות לעוגייה.
חג שמח ובתיאבון!
מצרכים:
לביסקוטי:
3 כוסות קמח מנופה
1.5 כוסות סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות מיץ תפוחים
1/2 כפית מלח
1 כף גרידת לימון
3 ביצים גודל L
1.5 כוסות אגוזי לוז
טבעיים
1.5 כוסות שקדים
1/2 כוס פקאנים טבעיים
לציפוי:
1/2
כוס ממרח
טחינה עם סילאן "אחוה"
3
כפות שברי "ברס" (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, ניתן למצוא בחנויות
מתמחות)
3
כפות שברי פיסטוקים
3
כפות שברי פקאן מסוכר
אופן ההכנה:
1.
מחממים תנור ל- 180
מעלות. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר
וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים.
2.
בקערה נוספת מערבבים את
החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון. מכניסים את החומרים
הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד.
3.
מחלקים את הבצק לארבעה
חלקים ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות. מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה
משומנת (מומלץ לאפות ב-2 תבניות נפרדות).
4.
אופים את הכיכרות 20-30
דקות או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת
החדר.
5.
מורידים את טמפרטורת
התנור ל- 150 מעלות.
6.
כשהכיכרות התקררו לחלוטין
חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ ומסדרים
בצפיפות על רשת אפייה. אופים למשך כ- 10-15 דקות נוספות מכל צד ועד שהביסקוטי
יבשים. מצננים לחלוטין.
7.
לציפוי הביסקוטי:
טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן ומצפים בשברי ברס, פקאנים או
פיסטוקים ומניחים בקופסא. ניתן לשמור בקירור או במקום יבש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.