header 2

יום שלישי, 18 באוקטובר 2016

דוח חדש של GSMA צופה עלייה באימוץ של סלולר בפס רחב וסמארטפונים במזרח התיכון וצפון אפריקה

הסלולר עוזר לפתח שירותים חדשים חדשניים, לחבר את הבלתי מחוברים וליצור תעסוקה באזור המגוון
דובאי, איחוד האמירויות, 17 באוקטובר 2016, (BUSINESS WIRE) :
רשתות הסלולר בפס רחב יהוו 61 אחוזים מחיבורי הסלולר עד 2020, עלייה לעומת 41 אחוזים כיום, באזור המגוון של המזרח התיכון וצפון אפריקה (MENA), לפי דוח חדש של GSMA שפורסם היום בוועידת GSMA Mobile 360 Series - המזרח התיכון בדובאי. המחקר החדש, "כלכלת הסלולר – המזרח התיכון וצפון אפריקה 2016" (The Mobile Economy – Middle East and North Africa 2016), מדגיש שיש כיום 339 מיליון מנויי סלולר ייחודיים (ברבעון השני של 2016) בעשרים וחמישה השווקים של האזור1, מספר שצפוי לעלות ל-385 מיליון עד 20202. גם מספר חיבורי הסמארטפונים3 יותר מהוכפל בשלוש השנים האחרונות והגיע ל-263 מיליון ברבעון השני של 2016, מהווה 42 אחוז מכלל החיבורים, וחזוי להגיע ל-467 מיליון עד 2020. הזמינות של רשתות סלולר בפס רחב הגדילה את האימוץ של סמארטפונים ועוזרת לגשר על הפער הדיגיטלי ומכניסה לשימוש שירותי סלולר חדשים חדשניים.
"ההשקעה של המפעילים בטכנולוגיות סלולר ממלאת תפקיד קריטי במזרח התיכון וצפון אפריקה, ועוזרת לחבר את הבלתי מחוברים בשווקים הפחות מפותחים ומכניסה לשימוש שירותים חדשים חדשניים, כגון האינטרנט של הדברים וערים חכמות, במדינות היותר מפותחות", אמר מאטס גרנריד, מנהל כללי, GSMA. "אולם, אנחנו מעודדים ממשלות להמשיך להשקיע בתשתיות סלולר ולהבטיח שיש מספיק ספקטרום לענות על הביקוש, וגם ליישם מדיניות שמעודדת אימוץ של שירותים סלולריים. הממשלות גם צריכות לספק לאזרחים גישה זולה לאינטרנט שתעזור להניע צמיחה כלכלית".
ענף הסלולר מספק צמיחה כלכלית, תעסוקה ומימון ציבורי
ב-2015, ענף הסלולר תרם יותר מ-150 מיליארד דולר לכלכלת האזור, או 4 אחוזים מהתמ"ג של האזור, והסכום חזוי לגדול לכמעט 200 מיליארד דולר עד 2020. ענף הסלולר גם תמך בכלכלה המקומית באמצעות יותר ממיליון מקומות עבודה ב-2015, כולל עובדים שעובדים ישירות בסביבת הסלולר ומשרות שנתמכות בעקיפין על ידי הפעילות הכלכלית שיוצר המגזר. מגזר הסלולר גם תרם 15 מיליארד דולר ב-2015 למימון הציבורי בצורת מיסוי כללי.
סביבה אזורית מגוונת
יש שונות עצומה ברמת הבשלות של השווקים בין מדינות ממועצת המפרץ לשיתוף פעולה כגון בחריין, כוויית ואיחוד האמירויות, בהן ל-77 אחוזים מהאוכלוסייה יש מנוי סלולר, ובין כמה שווקים ערבים אפריקנים כגון איי קומורו, ג'יבוטי וסומליה, בהם החדירה של המנויים היא פחות מ-30 אחוזים. הדוח מדגיש ששיעורי המנויים יאטו בשנים הקרובות, כי השווקים היותר מתקדמים מתקרבים לרוויה והשווקים הפחות מפותחים סובלים מתנאים פוליטים וכלכליים לא יציבים. החדירה באזור תגיע ל-63 אחוזים בלבד מהאוכלוסייה עד 2020, פחות מהממוצע הגלובלי שהוא 73 אחוזים.
הסלולר נותן מענה לאתגרים חברתיים
הדוח מדגיש איך טכנולוגיית הסלולר ממלאת תפקיד מפתח במתן מענה למגוון של אתגרים חברתיים במדינות הפחות מתקדמות באזור, בתחומים כגון אוכלוסיות לא רשומות, הפער הדיגיטלי, כלילה פיננסית ומענה לאסונות. האימוץ של אינטרנט סלולרי גדל במהירות ו-200 מיליון או 36 אחוזים מאוכלוסיית MENA השתמשו בסלולר כדי לגשת לאינטרנט באמצע 2016, ועוד 87 מיליון צפויים להיות מקוונים עד 2020. אולם, במדינות מתפתחות, כגון חלק מהמדינות הערביות האפריקניות, יותר משני שלישים מהאוכלוסייה בממוצע לא משתמשים באינטרנט הסלולרי.
באזור שבו ליותר מ-120 מיליון אנשים אין אמצעי זיהוי רשמי, הסלולר עוזר לתת מענה לאתגר של אוכלוסיות לא רשומות ומאפשר רישום לידות, במיוחד באיזורים כפריים. הכלילה הפיננסית הגדלה גם עוזרת לשפר את הגישה לשירותים פיננסיים ומספקת מענה יעיל לאסונות ומשברים הומניטריים. לדוגמה, יש כעת 20 שירותי כספים סלולריים בזמן אמת בעשרה שווקים, שמאפשרים לבצע תשלומים והעברות כספים בינ"ל ביעילות ובקלות, במיוחד עבור 60 האחוזים מאוכלוסיית האזור ללא גישה לשירותים פיננסיים פורמליים.
הסלולר מניע שירותים חדשניים באזור
גם הפריסה של רשתות דור רביעי מאיצה, ועד היום הושקו 40 רשתות LTE ב-17 מדינות. זה עזר לבסס את הסלולר כפלטפורמה של שירותים דיגיטליים חדשים וחדשניים בשווקים היותר מתקדמים, ויזמי טכנולוגיה רבים מנצלים את סביבת הסלולר להצגת פתרונות מבוססי סלולר חדשים שדואגים לתחומי העניין והתרבויות המקומיים. מספר מדינות באזור, ביניהן מצרים, קטאר, טורקיה ואיחוד האמירויות משיקות שירותים מתקדמים כגון האינטרנט של הדברים, ערים חכמות וזהות דיגיטלית. בה בעת, מדינות כגון ירדן ואיחוד האמירויות נראות יותר ויותר כחממות לחברות הזנק וחידושים דיגיטליים.
כדי לגשת לדוח המלא ואינפוגרפיקה קשורה בקרו בקשה:
אודות GSMA
GSMA מייצג את האינטרסים של מפעילי הסלולר בכל העולם, ומאחד קרוב ל-800 מפעילים עם יותר מ-300 חברות בסביבת הסלולר הרחבה, כולל יצרני טלפונים ומכשירים, חברות תוכנה, ספקי ציוד וחברות אינטרנט, וגם ארגונים במגזרי תעשייה משיקים. GSMA גם מפיק אירועים מובילים בענף כמו Mobile World Congress, Mobile World Congress Shanghai וסדרת הכנסים Mobile 360 Series.
למידע נוסף, בקרו בבקשה האתר התאגידי של GSMA בכתובת www.gsma.com. עקבו אחרי GSMA בטוויטר: @GSMA.
1. 25 השווקים שמסווגים כמזרח התיכון וצפון אפריקה הם אלג'יריה, בחריין, איי קומורו, ג'יבוטי, מצרים, איראן, עיראק, ישראל, ירדן, כוויית, לבנון, לוב, מאוריטניה, מרוקו, עומאן, פלסטין,  קטאר, ערב הסעודית, סומליה, סודן, סוריה, טוניסיה, טורקיה, איחוד האמירויות ותימן.
2. המספר הכולל של חיבורי סלולר (כרטיסי סים פעילים, לא כולל M2M) ב-MENA עמד על 618 מיליון ב-2015, וחזוי לעלות ל-722 מיליון עד 2020.
3. חיבור סמארטפון מוגדר ככרטיס סים שרשום ובשימוש במכשיר סמארטפון. הוא אינו מייצג את מספר מכשירי הסמארטפון שנמכרו או שווקו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.