header 2

יום רביעי, 19 באוקטובר 2016

טוקיו עוברת לשלישיה המובילה בדירוג הערים של GPCI לשנת 2016; לונדון וניו יורק שומרות על שני המקומות הראשונים, פריס נושרת למקום הרביעי

הדוח של קרן הזיכרון ע"ש מורי חושף את הערים הכי אטרקטיביות בעולם
טוקיו, 18 באוקטובר 2016  (BUSINESS WIRE):
מכון קרן הזיכרון ע"ש מורי לאסטרטגיות עירוניות, מכון מחקר שהוקם על ידי מורי בילדינג, חשף היום את דוח 2016 של מדד הערים העוצמתיות הגלובליות (GPCI). הדוח, שפורסם לראשונה ב-2008, מדרג 42 ערים חשובות לפי ה"מגנטיות" שלהן, או הכוח הנתפס שלהן למשוך אנשים וארגונים יצירתיים מרחבי העולם.
הדוח מגלה שטוקיו השיגה בפעם הראשונה מקום בשלישיה המובילה, אחרי שדורגה רביעית בשמונה השנים הרצופות הקודמות. הערכות חיוביות בקטגוריות אינטראקציה תרבותית, חיוּת (livability) ונגישות עזרו לה לשפר את הציון. לונדון שמרה על המקום הראשון זאת השנה החמישית ברציפות למרות שהציון הכולל שלה ירד במעט. לא היה שינוי משמעותי בציון של ניו יורק והיא שמרה על המקום השני, גם עבורה זאת השנה החמישית ברציפות. פריס נשרה מהשלישיה המובילה למקום הרביעי, בעיקר בגלל ירידה נתפסת ברמות של אינטראקציה תרבותית ומחקר ופיתוח. סביר שהתקפות הטרור של נובמבר האחרון השפיעו על הדירוגים האלה.
דגשים חשובים
·        טוקיו עקפה את פריס ועברה למקום השלישי. העלייה הייתה בגלל כמה גורמים, ביניהם הפחתה בשיעור מס החברות ביפן, גידול במספר המבקרים בעיר מחו"ל וגידול במספר הטיסות הישירות ליעדים בחו"ל. ההיחלשות של המטבע היפני השפיעה לרעה על התמ"ג של טוקיו המבוטא בדולרים אמריקנים, אבל הוא עדיין הגבוה ביותר מכל 42 הערים שבמדד. הציונים בקטגוריה של חיוּת עלו, בגלל ירידה בעלויות הדיור ועלויות מחיה כלליות נמוכות יותר (שתיהן במונחי דולרים).
·        אצל לונדון הציונים של התמ"ג, הגידול בתמ"ג והביצועים הכלכליים הכלליים ירדו, והציון הכולל של העיר ירד במעט. אולם, היא שמרה על ביצוע חזק בתחום האינטראקציה התרבותית, שם הייתה עלייה במספר המבקרים והסטודנטים מחו"ל, ולכן בירת בריטניה שמרה על ההובלה הכוללת (הערה: המחקר הזה מבוסס על נתונים שנאספו לפני ההצבעה על הברקזיט ביוני 2016).
·        בצפון אמריקה, לא היה שינוי משמעותי בציון של ניו יורק והיא נשארה במקום השני הגלובלי. היא המשיכה להשיג דירוגים חזקים בקטגוריות כלכלה, מחקר ופיתוח ואינטראקציה תרבותית. לוס אנג'לס עלתה מהמקום ה-14 ל-13. העיר שמרה על הציון הגבוה שלה בקטגוריות אינטראקציה תרבותית ומחקר ופיתוח. סן פרנסיסקו, שיקאגו, בוסטון ו-וושינגטון הבירה היו במקומות 24, 25, 27, ו-29, בהתאמה.
·        באירופה, הציון של פריס באינטראקציה תרבותית ירד בגלל קיטון במספר המבקרים מחו"ל וקיטון במספר הסטודנטים הבינ"ל והתושבים הזרים. בעקבות התקפות הטרור של נובמבר האחרון, רווחו חששות לגבי הביטחון ומספר המבקרים ירד, ונראה שזה היה גורם חשוב בירידה של פריס מהמקום הרביעי לשלישי. בדירוג הכולל, ברלין נדחפה מהמקום השמיני לתשיעי על ידי אמסטרדם, ואילו וינה ופרנקפורט שמרו על המקומות העשירי וה-11 שלהן, בהתאמה.
·        באסיה פסיפיק, סינגפור נשארה במקום החמישי הגלובלי למרות ירידה בציון הכולל. היו סימנים של קפאון כלכלי, כגון האטה בגידול בתמ"ג וקיטון בתעסוקה הכוללת. שנחאי טיפסה מהמקום ה-17 ל-12 בדירוג הכולל, ושיפרה את הציונים שלה בכל הקטגוריות. סידני ירדה שני מקומות ל-14. סאול והונג קונג שמרו על המקומות השישי והשביעי שלהן, בהתאמה, ואילו בייג'ין עלתה מקום אחד ל-17. קואלה לומפור, טאיפה ובנגקוק היו במקומות 32, 33 ו-34, בהתאמה.

לפרטים נוספים, ראו:
"התוצאות החיוביות של טוקיו הן בגלל ההשפעות של רפורמות שונות שנחקקו כחלק ממדיניות האזור הכלכלי האסטרטגי הלאומי, וגם ההשפעה של גורמים מיקרו כלכליים שונים, ואבונומיקה", אמר הייזו טקנקה, יו"ר המכון לאסטרטגיות עירוניות, קרן הזיכרון ע"ש מורי. "דרושה עוד דה-רגולציה כדי שטוקיו תשמור על המקום השלישי שלה, וכדי לעזור לטוקיו לכוון למקום יותר גבוה לקראת המשחקים האולימפיים והפראלימפיים טוקיו 2020".
ד"ר הירו איצ'יקאווה, המנהל הכללי של  קרן הזיכרון ע"ש מורי, אמר: "לונדון עדיין שמרה על המקום הראשון שלה, אבל לא ברור איך ההצבעה לעזוב את האיחוד האירופי תשפיע על המעמד של העיר בעתיד".
להערות אחרות, ראו:

(כולל הערות של מושלת טוקיו יוריקו קואיקה, ראש עיריית לונדון סדיק חאן, ראש עיריית סאול פארק וון-סון וראש עיריית אמסטרדם אברהרד ון דר לאאן).
מכון קרן הזיכרון ע"ש מורי לאסטרטגיות עירוניות מפרסם את דוח GPCI מדי שנה מאז 2008. מדד GPCI מבוסס על הערכה של 70 קריטריונים בשש קטגוריות: כלכלה, מו"פ, אינטראקציה תרבותית, חיות, סביבה ונגישות, ומנתח את נקודות החוזק והחולשה של הערים הגלובליות שהתחרות ביניהן מתגברת. לפרטים נוספים, ראו:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.