המחלקה להנדסת מכונות ומכטרוניקה באוניברסיטת אריאל תקיים כבכל שנה תערוכת פרויקטים של בוגריה, בה יוצגו פתרונות חדשנים לשירות הפרט. בין הפרויקטים שיוצגו: (הרשימה המלאה במסמך נפרד מצורף)
מתקן הצלת טובע מבוסס צוללת: מתקן רובוטי להצלת אדם טובע שאיבד הכרתו בים. הרובוט שט על פני המים אל הטובע, צולל ומתמקם מתחתיו, עולה עם הטובע אל פני המים ושט במהירות חזרה לחוף. עבודתם של ברוך שון ישראל, סרפתי אליוט ופישמן שלמה בהנחיית פרופ' צבי שילר.
מתקן הצלת טובע מבוסס רחפן: רחפן רובוטי להצלת אדם בסכנת טביעה, שהינו בהכרה אך תשוש מכדי לחזור לחוף עצמאית. הרחפן טס אליו, בהכוונת המציל או אוטומטית ע"י מערכת מצלמות חוף. בהגיעו אל הטובע, כרית הצפה מתנפחת, הרחפן נוחת ומאפשר לטובע להיאחז בכרית המשמשת גלגל הצלה בדרכו חזרה לחוף. עבודתם של אזולאי אוהד יעקב, מימון דין וקוריאנסקי דודי בהנחיית פרופ' צבי שילר.
קירור אדם עם מקור אנרגיה: קירור אישי נייד שישמש עובדי שטח שונים, מחלצים, לוחמי אש וכוחות ביטחון באמצעות מערכת גז - ללא חשמל. הפתרון הקיים בשוק אינו מספק. החזון: לאפשר תנאי קירור כמו מזגן בשטח. עבודתם של קרנילוב שלומי ומשה שרייבר בהנחיית ד"ר איציק ספיר.
מקרר מהיר נייד לבקבוק שתיה: מכשיר המקרר בקבוקי שתייה תוך 30 שניות בלבד. לשם כך נחוץ מיכל קטן של אוויר דחוס, סוללה 12 וולט בלבד לקירור מהיר של בקבוק עד חצי ליטר. פתרון נייד וקל לשימוש בחוף הים, בטיולים בטבע, ואפילו בבית עם ההגעה מפתיעה של אורחים. פרויקט גמר של עדן עמראני, דניאלה אמרוסי וקרין אפרייט בהנחית פרופ' צבי שילר ומשה קלמן.
שימוש בתבנית עור כריש בצנרת השקיה להפחתת חיידקים: הנדסה בהשראה הטבע, הטכנולוגיה מוכיחה שמבנה עור הכריש מקטין את ההתנגדות לזרימה במים ומפחית התיישבות חיידקים על משטחים (צימדה ביולוגית) בכ 80% גם בחומר המדמה עור כריש. המטרה לבנות מכונה המפיקה הטבעת עור כריש על דופן פנימית של צינור טפטפות בעלות נמוכה וכן לבדוק את מידת צמיחת הצמדה הביולוגית. עבודת הגמר של ביטון מתנאל בהנחיית ד"ר איציק ספיר.
פיתוח כלי דם מלאכותיים מחומרים המופקים מאצות ואלמוגים: עורק מלאכותי בקוטר זעיר, כחלופה לכלי הדם המוסרים בניתוח מעקפים. ייחודיות העורק המלאכותי היותו עשוי חומר חדש (ביו-מרוכב), המשלב סיבי קולגן ארוכים המופקים מאלמוגים, עם ג'ל המופק מאצות. תכונות החומר החדש נבדקו במעבדה (מבחינת חוזק והתנהגות העורק בזרימה פועמת) והושוו לעורק טבעי מבע"ח כדי לוודא שהעורק תואם לעורק הטבעי ויכול למלא את ייעודו. עבודתן אידן רעות וחזן ספיר בהנחיית ד"ר מירית שרעבי ופרופ' עידית אברהמי בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב.
כיסא רובוטי לאולמות אירועים: כיסא שנע עצמאית לשולחן וחוזר למקום האחסון בסוף האירוע שם הוא מתקפל לחיסכון במקום.חוסך זמן וכוח אדם בסידור האולם לפני ואחרי אירוע.
עבודתם של מקובסקי שירה, גרינברג מרדכי וכהניאן שמואל בהנחיית פרופ' צבי שילר. רובוט מטפס מדרגות: לשימוש בבתים עם כמה מפלסים. מיועד לטיפוס עצמאי לחלוטין במדרגות במידות סטנדרטיות. עבודתם של חמו עידן שלמה ורוזנטול אלישע בהנחיית פרופ' צבי שילר.
יום ג', 6 ביוני 2019 / בנין 7 בקמפוס מילקן (קמפוס עליון), אוניברסיטת אריאל
09:00-15:00 יוצגו הפרויקטים (חדר 7.2.4)
15.00-17.00 התערוכה החיצונית של הפרויקטים ברחבת הדשא שמחוץ לבניין 7
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.