header 2

יום שני, 22 בינואר 2018

יקב אלכסנדר משיק שני בצירים חדשים ל-2018 -אלכסנדר רזרב – שיראז 2013 ואלכסנדר רזרב – גסטו בלנד 2014


יקב אלכסנדר, השוכן במושב הוותיק בית יצחק שבלב השרון, הוא יקב עילית משפחתי, אשר הפך עם השנים לאחד היקבים המובילים בישראל. היקב הוקם ב1996 על ידי יורם שלום, על הנחלה המשפחתית, ונושא את שם אביו אלכסנדר שלום ז"ל, ממנו קיבל את ההשראה והאהבה ליין. היקב ממשיך מסורת בת מאה ועשרים שנים של עשיית יין, שהחלה באיטליה, ובתוניסיה שם ייצרו סבו ואביו של יורם שלום יין ביתי. בשנות פעילותו צבר יקב אלכסנדר מוניטין מצוינים וקצר הצלחות רבות ופרסים מכובדים בארץ וברחבי העולם.


אלכסנדר רזרב שיראז – יין מיוחד זה מופק מ95% ענבי שיראז ו-5% פטי ורדו. הכרמים נמצאים בעין סתר, שבהר מצפה הימים בגליל העליון.
יבול ענבים נמוך, תנאי גידול מהקפדניים בארץ, אגרו טכנולוגיה מתקדמת ומשטר מים מבוקר הפיקו ענבים איכותיים ביותר. היין השביח בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות 24 חודש. ליין גוף מלא, טאנינים טובים ומורכבים. יין אלגנטי שיתיישן היטב עם השנים.
תווית יין: סיכת הבגד המופיעה בתווית הקדמית, שייכת לאוסף תכשיטים טוניסאים מבית אלכסנדר.

טבלת נתונים שיראז 2013
זן הענבים
95% ענבי שיראז ו-5% פטי ורדו
אזור גידול
עין סתר, כפר שמאי שבגליל העליון.
נטיעת הכרמים 
1998
יבול
שיראז 600 ק"ג לדונם, פטי ורדו 900 ק"ג לדונם
נתוני התירוש
Brix - 25.8     Beume – 14.0              TA - 5.6 g\l            pH - 3.50
נתוני תסיסה
שמרים Lalvin ICV-254   זמן התסיסה  -  12 יום.
סחיטה
הסחיטה נעשתה ביום שלמחרת סיום התסיסה.
יין חופשי (55% מהתירוש) הועבר לחביות עץ אלון צרפתי להמשך תסיסה מאלו-לאקטית.
בתום התסיסה המאלו-לקטית קורר היין לטמפרטורה של  .14oc תוספת ראשונה של .SO2 60ppm
סוגי החביות
חברת Radux
60% חביות מעץ אלון צרפתי, 40% חביות מעץ אלון אמריקאי.
סוגי עץ אלון צרפתי: Nevers, Allier, Troncais חברתRadux
יישון היין

תנאי יישון היין: טמפרטורה של   .13oc-15oc לחות 60%.  משך יישון היין בחביות – 24  חודשים.               טופינג חודשי.
סינון
היין לא מסונן. היין עובר שפיה כל חצי שנה
נתוני בקבוק

AL – 13.8% (כהל)        TA - 5.8 g/l (חומצה כללית)         pH - 3.58 (חומצה פעילה)
VA - 0.58 g/l (חומצה נדיפה)          SO2 Total - 138 mg/l          SO2 Free - 24 mg/l
מילוי ופיקוק
נובמבר 2017
מחיר מדף
150  ש"ח
כשרות
1. בד"ץ בית יוסף, 2. הרב המקומי המוסמך נ. שיר,  3. Phttp://www.yrm.org/_borders/Oukosher.GIFכשרות בינלאומית 4. הרב יחיאל באבד שליט"א, ניו יורק.



יין זה משלב ענבי קברנה, מרלו ושיראז, אשר נבצרו ידנית עם אור ראשון. הענבים גדלים בכרם הוותיק בן חמש עשרה שנים, בכרם בן-זמרה ובכפר שמאי-עין סתר, אשר בגליל העליון.
יבול ענבים נמוך, תנאי גידול מהקפדניים בארץ אגרו טכנולוגיה מתקדמת ומשטר מים מבוקר הפיקו ענבים איכותיים ביותר. היין השביח בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות במשך 24 חודשים והצטנן  במיכלי פלדת אל-חלד.
צבעו של היין שחור-סגול כמעט אטום, הוא מכיל נגיעות של פלפל שחור, גרגרי יער, טעמי תבלין, שזיפים ודובדבנים שחורים. ליין גוף מלא, טאנינים טובים ומורכבים וסיומת ארוכה.
תווית היין: סיכת הבגד המופיעה בתווית הקדמית, שייכת לאוסף תכשיטים טוניסאים מבית אלכסנדר.

טבלת נתונים גסטו בלנד 2014
סוג ענבים
40% ענבי קברנה סוביניון, 30% שיראז, 20% מרלו, 10% פטי ורדו

אזורי גידול
הכרמים נמצאים ב - כרם בן זמרה וכפר שמאי – הגליל העליון
גיל הכרמים
קברנה סוביניון ניטע ב-1997, מרלו ניטע 1998, שיראז - 2000
נתוני יבול
קברנה סוביניון – 900 ק"ג לדונם, מרלו – 1000 ק"ג לדונם, שיראז – 550 ק"ג לדונם, פטי ורדו –  900 ק"ג לדונם.
נתוני תירוש
קברנה סוביניון - Brix – 25.5, TA – 5.8 g\l, pH – 3.68
מרלו - Brix – 25, TA – 5.9 g\l, pH – 3.71
שיראז - Brix – 25.3, TA – 5.6 g\l, pH – 3.56
פטי ורדו - Brix – 25.4.3, TA – 5.8 g\l, pH – 3.66
נתוני תסיסה
שמרי יין: קברנה סוביניון ומרלו - אנופרם BDX, שיראז – Lalvin ICV-254 , משך תסיסה – 12 יום בממוצע
כבישה
כבישה מתבצעת מיד בתום תהליך התסיסה, Free Run – 55% מגובה התירוש of must volume. תסיסה Malolactic בחביות עץ אלון צרפתי. מיד לאחר תסיסה מלולקטית, היין מקורר לטמפ' שלOC14
ומוסיפים -  bisulphate ppm60
חביות
80% אלון צרפתי, 20% אלון אמריקאי. סוגי אלון: Troncais, Alliers, Nevers. 225 ליטר חביות Radoux
יישון היין
.OC 15-OC 13, לחות: 60%,  משך התיישנות: 24 חודשים,  טופינג חודשי
סינון
היין לא מסונן. היין עובר שפיה כל חצי שנה
נתוני בקבוק
AL – 13.8%, TA – 5.9 גרם/ליטר, חומציות – 3.7 pH , סוכר משקעים – 2.2 גרם/ליטר, VA  - 0.60 גרם/ליטר,  SO2 סה"כ – 155 מג/ל, SO free – 22 מג/ל
מילוי ובקבוק
ספטמבר 2017.  Rackingרגיל.
מחיר מדף
150 ש"ח
כשרות
1. בד"ץ בית יוסף 2. הרב המקומי המוסמך נ. שיר  3. P http://www.yrm.org/_borders/Oukosher.GIF כשרות בינלאומית 4. הרב יחיאל באבד שליט"א, ניו יורק.

 


תגובה 1:

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.