header 2

יום ראשון, 31 בינואר 2016

שני מתכונים עם פירות יבשים / עופר פישמן , שף בחברת ISS ישראל

 
 
חזה עוף צלוי בזיגוג משמש (ניתן להכין גם עם נתחי עוף או פרגיות)
 
 
המצרכים לשתי מנות:
 
·         3  כפות שמן
·         4  שיני שום
·         2  כפות סוכר חום
·         חצי כוס קוביות משמש יבש
·          3 כפות ריבת משמש
·         2  כפות רוטב צ’ילי מתוק
·         מלח ופלפל שחור גרוס
·         2  חתיכות חזה עוף
 
אופן ההכנה:
 
·         מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומשמנים בכף שמן.
·         מחממים שמן במחבת, מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
·         מוסיפים סוכר, ריבה, קוביות משמש וצ’ילי. מערבבים ומסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל (לפי הטעם).
·         מניחים את העוף בתבנית. יוצקים מעליו את הזיגוג ואופים כ-15 דקות. מגישים עם סלט ירוק.
 
 
עוגיות במלית אגוזים
 
 
מתכון קווקזי לעוגיות נפלאות במילוי אגוזי מלך. פשוט וטעים.
 
המצרכים לבצק:
·         2 כוסות קמח רגיל
·         150 גר' מחמאה
·         1 שמנת חמוצה
·         ½ כפית אבקת סודה לשתייה
 
המצרכים למלית:
·         1 כוס אגוזי מלך גרוסים
·         1 כוס סוכר
·         חלבון מ- 1 ביצה מוקצף ביד
 
אופן ההכנה:
 
·         לערבב את כל חומרי הבצק (אין צורך לקרר).
·         לשטח 2/3 מכמות הבצק בתבנית מרובעת. לערבב את חומרי המלית, לשטח על הבצק, לרדד את 1/3 הבצק הנותר ולהניח מעל המלית.
·         לאפות בחום בינוני עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולחתוך לריבועים כשעדיין חם.
·         לקרר היטב ולפזר מעל אבקת סוכר.
 
 
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.